"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/11/2014

MÉS per Palma exigeix clausurar la Plaça de Bous si es confirma que no ha superat l'ITE

Neus Truyol exigeix a Cort que verifiqui si els propietaris han realitzat la Inspecció Tècnica d’Edificis i, en cas negatiu, els sancioni de forma urgent “Fa més d’un any i mig que tan nosaltres com l’Associació animalista de les Illes Balears i ARCA hem denunciat deficiències estructurals que posen en risc la seguretat de les persones”
MÉS per Palma ha registrat avui una sol·licitud d’informació relativa a l’estat de conservació de la plaça de bous, per verificar les actuacions fetes per part del propietari i aquest ajuntament.

 

“Des de fa més d’un any i mig que diverses entitats i nosaltres mateixes hem denunciat l’estat de degradació de la plaça de bous així com l’incompliment de l’aplicació de la normativa vigent que obliga als propietaris a superar una Inspecció Tècnica d’Edificis”, afirma la regidora de MÉS per Palma

 

Neus Truyol recorda que el 19 d’abril de 2013 ARCA i l’Associació de Veïnats “Coliseu” varen denunciar l’estat de degradació i manca de manteniment evident de la Plaça de Toros. El 7 de maig de 2013 l’Associació animalista de les Illes Balears (ASSAIB) va presentar escrit denunciant el mal estat de conservació de la Plaça de Toros (tanques exteriors rovellades i en mal estat, escalons romputs, arrambadors en mal estat, cruis als referits, degradació de les marquesines i elements de la cornisa, incompliment de normatives de barreres arquitectòniques, etcètera).

 

El més greu és que a dia d’avui ni les entitats ni MÉS per Palma ha rebut cap informació al respecte, per tant sospitam i lamentam que la plaça de bous no ha superat cap ITE, que no compleix la normativa vigent i que les deficiències persisteixen. “És una situació greu perquè suposa un perill real per a la seguretat de les persones”.

 

En aquest sentit, Neus Truyol reclama informació sobre aquesta qüestió perquè “si no s’ha realitzat l'ITE i es comprova que les deficiències es mantenen, l’Ajuntament ha de suspendre cautelarment la llicència d’obertura i funcionament de la plaça de bous, de les seves instal·lacions i activitats”. No es poden mantenir privilegis a certs propietaris o tipus d’activitat, “i molt menys per unes instal·lacions que es lucren amb la pràctica de la tortura d’animals”. És urgent que l’Ajuntament actuï per a fer complir la legalitat vigent, la llei ha de ser igual per a tothom.

 

 

A continuació us adjuntam la sol·licitud d’informació corresponent.


Documents

Sol·licitud d'informació a Cort relativa a la plaça de bous (58 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: