"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 24/11/2014

MÉS per Palma denuncia que el PP vol contractar a dit al cap de tallers de l’EMT

Antoni Verger presenta proposta d’urgència al ple i afirma que les bases per a la contractació d’un nou cap de tallers estan fetes a mida per a una persona concreta.“Si el PP rebutja la nostra moció, Isern i tot l’equip de govern seran còmplices d’una possible contractació fraudulenta”


“El català és un mèrit, mentre l’anglès i l’experiència com a cap de tallers d’aeronaus són un requisit. No hi ha lògica ni transparència”


MÉS per Palma ha registrat avui una proposta d’urgència perquè sigui debatuda en el ple ordinari d’aquest dijous amb l’objectiu de denunciar que el concurs públic per a cobrir una nova plaça de cap de tallers de l’EMT “pareix pensat per col·locar a algun conegut o amic de l’actual gerent de l’empresa pública”.


Antoni Verger alerta que els requisits de les bases per a la contractació d’aquesta plaça són tan específiques que determinen un perfil de professional molt definit. “Les bases tan il·lògiques i ben definides ens fan pensar que existeix una clara voluntat d’atorgar aquest lloc de feina a una persona concreta”. El portaveu de MÉS per Palma ja va manifestar aquesta alerta davant el Consell d’Administració de l’EMT del passat 14 de novembre, i el seu president, Gabriel Vallejo, va rebutjar qualsevol canvi a les bases reaccionant amb molt nerviosisme. Per això, “ara ens veim obligats a dur aquest tema al Ple. Si Isern i l’equip de govern del PP rebutgen la nostra moció, seran tots còmplices d’una possible contractació fraudulenta”, conclou Verger.


“Exigim a l’EMT la retirada d’aquestes bases i una rectificació urgent per contractar el cap de taller per promoció interna o, al seu cas, redactar unes bases noves que permetin la contractació d’un nou cap de taller d’una manera totalment objectiva, d’acord amb els principis de mèrit i capacitat”.


Antoni Verger remarca que no té cap sentit que el català sigui sol un mèrit per ser el cap de taller de l’EMT, i en canvi l’anglès sigui un requisit. Així mateix, alerta que les bases estableixen l’exigència de 3 anys d’experiència com a cap de tallers de vehicles, bucs o aeronaus, i atorguen 3 punts per una entrevista personal, una forma d’avaluar totalment subjectiva.


El portaveu de MÉS per Palma desconfia de les pràctiques del regidor Vallejo i de l’actual gerent de l’EMT, que ja han protagonitzat precedents en els quals s’han produït contractacions a l’EMT de persones provinents d’Spanair, l’antiga empresa de l’actual gerent, Juan Iglesias. “Encara recordam quan el Sr. Iglesias, inquirit per aquesta qüestió fa dos anys, va argumentar que ell pensava que contractar persones de la seva confiança pels llocs de feina de l’empresa formava part “del espíritu de la EMT”, literalment. Avui en dia, és especialment intolerable que un responsable públic, encara pensi en atorgar llocs de feina públics a amics o coneguts”, conclou Verger.

 

A continuació us adjuntam la proposta presentada d'urgència.

ť
Documents

Proposta a Cort relativa al cap de tallers de l'EMT (47 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: