"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/11/2012

PSM-IV-ExM exigeix a Isern que no desnoni cap llogater del PMH que acrediti impossibilitat material de pagar

El portaveu del grup municipal presenta una moció per impedir desnonaments dels pisos del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH), també per mantenir i potenciar el servei del Palma Habitada i perquè els 30 pisos que el PMH té actualment tancats es posin a disposició de persones amb dificultats econòmiquesEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma presenta solucions davant una de les majors i més greus problemàtiques que pateixen els ciutadans, l’accés a l’habitatge. En aquest sentit, els regidors exigeixen a l’equip de govern de Cort responsabilitat davant la situació de desesperació de moltes persones i famílies de Palma que s’han quedat sense feina i amb ingressos molt escassos per la crisi i no poden pagar els preus dels lloguers.

 

A més, però, la coalició ecosocialista va més enllà i exigeix que l’Ajuntament no desnoni a ningú dels habitatges del Patronat Municipal de l’Habitatge, quan s’acrediti la impossibilitat material de pagar per part del llogater. En aquest sentit PSM-IV-ExM exigeix que s’aturi el procediment ja iniciat de desnonament de Francisco Caparrós, llogater del PMH, i que se li doni una solució.

 

El grup municipal ha registrat avui un punt addicional a la moció relativa a la política d’habitatge municipal per tal de poder debatre aquesta qüestió primer en comissió aquesta setmana així com en el ple ordinari de dia 29 d’aquest mes.

 

Principalment, la moció exigeix a l’equip de govern que rectifiqui els comptes presentats per a l’any 2013 i “doti de fons suficients el programa Palma Habitada per poder posar a l’abast dels ciutadans milers d’immobles desocupats que hi ha a la nostra ciutat a preus de lloguer assequibles”. Programes com el Palma Habitada han aconseguit, per exemple al País Basc, posar a disposició de la ciutadania més de 6.000 habitatges de lloguer a preus assequibles per les famílies i aquest és el model que hauria de seguir l’Ajuntament de Palma enlloc de “liquidar” el Palma Habitada.

 

A més, el portaveu del grup Antoni Verger recorda que l’Ajuntament té fins a 30 habitatges públics del PMH buits perquè no els dota de condicions d’habitabilitat. Per això, exigim que de manera immediata se solucioni aquest problema, tenint en compte la gran necessitat de pisos socials a Palma.

 

Indignació davant més de 20.000 habitatges buits a Ciutat

 

A més, la moció posa en evidència les gran dificultats de moltes famílies i sobretot joves a l’hora d’accedir a un habitatge, o poder mantenir-lo, mentre es calcula que a Palma hi ha més de 20.000 habitatges buits. És per això, que la coalició PSM-IV-ExM aposta perquè l’Ajuntament apliqui un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges desocupats i faci aflorar una part al mercat de lloguer, possibilitant una baixada de preus.

 

La coalició també vol mostrar el seu rebuig a les declaracions “totalment fora de lloc” realitzades pel regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, en el sentit d'afirmar que “el Palma Habitada ha perdut sentit perquè el preu del lloguer d'habitatges ha baixat molt amb la crisi”. El regidor del PP mostra amb aquesta afirmació un desconeixement i una insensibilitat absoluta davant la realitat que viuen cada dia moltes famílies de Palma.    


Documents

Moció relativa a Política d'Habitatge a Palma (382 KB)
Esmena d'addició a Política d'habitatge (36 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: