"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/11/2005

L’Entesa insta el PP a abandonar el perillós camí del canvi de representativitat a la reforma de l’Estatut en bé d’Eivissa

Els nacionalistes volen que el PP abandoni la intenció de modificar la representativitat insular al Parlament per qüestions demogràfiques. Aquest senderi pot resultar molt perillós per als interessos d'Eivissa i, per tant, ENE vol que es mantengui l'actual criteri de representativitat territorial.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) observa amb preocupació la obcecació del PP per aprofitar la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears per a incloure-hi una modificació de la representativitat de cadascuna de les illes al Parlament de les Illes Balears i insta els conservadors pitiüsos a abandonar aquest perillós camí per a què Eivissa compti amb el mateix nombre de diputats i diputades (13) que té l’illa de Menorca. A la vegada, també insta el PP a desbloquejar la marxa de les reunions de la Comissió Parlamentària que està debatent el futur text.

Des d’ENE es considera perillosa aquesta insistència perquè podria rompre el criteri de representativitat territorial establert l’any 1983. Els nacionalistes es veuen en l’obligació de recordar al PP que la presència al Parlament no es fa atenent a criteris demogràfics. Si fos així, Mallorca tendria molts més escons que no ara i els seus representants serien aclaparadorament superiors als de la suma de Menorca, Eivissa i Formentera. ENE rebutja que s’imposi el criteri demogràfic, que pareix que només defensa del PP de les Pitiüses. Ara per ara, Eivissa té més població que Menorca, però molta menys que Mallorca; els nacionalistes es demanen què passaria si Menorca incrementàs la seua població fins respecte la d’Eivissa; podria oposar-se el PP si UM pretengués atorgar més escons a Mallorca per mor de la seua població?

L’Entesa creu, per tant, molt perillós per a Eivissa seguir insistint en el mateix discurs i defensa el manteniment del criteri actual territorial de representativitat per a què Eivissa no es vegi perjudicada. Una altra cosa seria la modificació del nombre total de diputats i diputades del Parlament atenent al criteri del 1983.

Per altra banda, els nacionalistes segueixen treballant per a què l’Estatut de les Balears superi amb escreix l’actual text, iguali les nostres illes en autogovern a les anomenades nacionalitats històriques i signifiqui un major poder per al Consell d’Eivissa i Formentera. Per tant, l’Entesa (ENE) insta el PP de les Balears a aturar les ànsies dels seus companys pitiüsos i a tornar al debat seré i ambiciós d’un nou Estatut per a les Illes Balears.

Els nacionalistes segueixen denunciant que es veu d’una hora lluny que la pretensió conservadora que Eivissa disposi d’un diputat més per mor de la possible creació del Consell de Formentera segueix criteris electoralistes per al 2007 amb l’objectiu de donar més presència a Eivissa i Formentera amb l’esperança, així, que el PP obtengui major quota de poder.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: