"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/10/2005

ENE esmena els pressupostos de l鈥橢stat en mat猫ria territorial i cultural i per a un gir en infrastructures

L'Entesa (ENE) ha presentat nou esmenes per a Eivissa i Formentera que signifiquen una inversi贸 de 27 milions d'Euros i la rectificaci贸 de les ampliacions del port i de l'aeroport

NULL

Aquest mat铆, en roda de premsa, Maurici Cuesta, secretari general de l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE), i Jordi Xucl脿, diputat al Congr茅s per CiU, han presentat les nou esmenes que la formaci贸 nacionalista d鈥橢ivissa ha presentat als Pressupostos Generals de l鈥橢stat de l鈥檃ny 2006 a trav茅s del grup parlamentari catal脿 (CiU).

Una part de les esmenes pretenen que l鈥橢stat adquireixi espais litorals amena莽ats per processos urban铆stics. Per un costat, perqu猫 els nacionalistes entenen que 茅s de just铆cia que el Govern central inverteixi en la protecci贸 del territori d鈥橢ivissa i Formentera; per altra banda, aix铆 donen resposta els nacionalistes a l鈥檃nunci que efectu脿 la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, a tal efecte. En concret, l鈥橢ntesa (ENE) proposa que hi hagi 21 ME destinats a la compra des prat de Vila (12 ME), Benirr脿s (3 ME), ses Variades (3 ME) i es Ca Mar铆 (3 ME), a Formentera. ENE valora molt positivament que hi hagi unanimitat en la compra de ses Feixes i procurar脿 que es formalitzi i demanar脿 que la compra es faci extensiva a la resta d鈥檈spais.

Per altra banda, ENE esmena la inversi贸 prevista al port i a l鈥檃eroport. Una esmena preveu que es doni de baixa la partida destinada als molls previstos al Botafoc perqu猫 ent茅n que no 茅s necess脿ria l鈥檃mpliaci贸 del port, sin贸 la seua remodelaci贸 interna; alhora, una altra esmena demana la construcci贸 d鈥檜na estaci贸 mar铆tima (3 ME) per als trajectes amb la Pen铆nsula i Mallorca, en el moll nord. Pel que fa a l鈥檃eroport, l鈥橢ntesa (ENE) esmena el pressupost d鈥橝ENA perqu猫 es retiri la partida que preveu l鈥檈xpropiaci贸 de terrenys i la plataforma d鈥檈stacionament d鈥檃eronaus. Els nacionalistes entenen que l鈥檃eroport d鈥橢ivissa no precisa d鈥檃mpliacions, sin贸 de millores en el seu 脿mbit territorial actual; per tant, entenen que la pista de rodadura es pugui convertir en d鈥檈merg猫ncia per貌 no que es contempli una ampliaci贸. ENE recorda al PSOE que hi va haver una gran contestaci贸 social quan el PP volia ampliar l鈥檃eroport, que el tema va ser objecte de queixa a Europa; per tant, els nacionalistes no entenen que el PSOE insisteixi en la seua ampliaci贸 i li demanen una rectificaci贸.

Finalment, la formaci贸 nacionalista ha demanat que l鈥橢stat construeixi una Biblioteca P煤blica Estatal a Eivissa, com les que ja tenen Menorca i Mallorca. Amb 3 ME es podria edificar-ne una a un empla莽ament consensuat per totes les formacions d鈥橢ivissa: al costat del Recinte Firal, a Eivissa.

聽ENE apel路la p煤blicament als partits pol铆tics d鈥橢ivissa a donar suport a aquestes esmenes, ho far脿 de forma directa properament i es mostra oberta a la negociaci贸 鈥揳 trav茅s del grup de CiU- d鈥檃ltres esmenes presentades per la resta de grups.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: