"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/10/2005

El PSM aposta pel nacionalisme com a única arma contra el bipartidisme

«L'obligació del PSM no és només desbancar el PP de les institucions, també és assegurar un espai polític nacionalista, que lluiti per la sobirania del país», assegurà Biel Vicens.

NULL

www.diaridebalears.com

J.TORRES.Palma.
El PSM considera que només des de l'espai nacionalista es pot fer front al creixent bipartidisme PP-PSOE i es pot fer retrocedir el PP de les institucions. Aquest és el principal argument de la direcció del partit per justificar la decisió de presentar-se en solitari a les autonòmiques del 2007.

El secretari general del partit, Biel Vicens, i el president, Jaume Sansó, comparegueren ahir per fer públic el document estratègic aprovat -amb només tres vots en contra- pel Consell de Direcció Política dels nacionalistes. Un document que «tanca la porta als pactes preelectorals» que, a l'àmbit insular o autonòmic, tantes vegades han plantejat la resta de partits minoritaris d'esquerres. Les coalicions es reserven ara per a l'àmbit municipal.

Al pla autonòmic, el PSM creu que per ara, l'opció de fer un bloc nacionalista i progressista «faria perillar» l'espai d'esquerra nacionalista i no permetria afrontar l'«acusat» bipartidisme. D'una banda, perquè situaria aquesta coalició en l'eix esquerra-dreta, desdibuixant el nacionalista. I de l'altra, perquè la presència en aquest bloc de forces amb supeditació externa lligaria la política balear a la dinàmica estatal.

«L'únic espai que pot fer front al bipartidisme és el nacionalista» i «el PSM és l'únic que el representa», manté la direcció que, tot i això, no abandona la idea de crear, «algun dia» i «quan aquests riscs no siguin excessius», un bloc nacionalista i progressista a l'estil del Bloc gallec o del Bloc valencià. «L'obligació del PSM no és només desbancar el PP de les institucions, també és assegurar un espai polític nacionalista, que lluiti per la sobirania del país», assegurà Biel Vicens.

Els nacionalistes tanquen així una porta però en deixen més d'obertes. Avisen que la decisió de presentar-se en solitari és definitiva a no ser que es produeixin canvis d'escenaris radicals, continuen defensant els pactes, però postelectorals, i reserven les coalicions preelectorals a l'àmbit municipal. En el cas de Palma, però, la intenció actual és presentar-se en solitari.



       «L'obligació del PSM no és només desbancar el PP de les institucions, també és assegurar un espai polític nacionalista, que lluiti per la sobirania del país», assegurà Biel Vicens.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: