"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/10/2005

L’Entesa, molt preocupada per la situació de bloqueig portuari d’Eivissa i Formentera

ENE confia en una urgent resolució del conflicte perquè Eivissa i Formentera puguin tornar a estar comunicades amb normalitat amb la Península Ibèrica i perquè els pescadors puguin tenir unes condicions de treball dignes.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) es mostra molt preocupada per la situació de bloqueig portuari que estan patint Eivissa i Formentera i demana una ràpida resolució a totes les parts implicades per a què es desbloqueixi la situació ofegadora.

Els nacionalistes consideren que els ports d’Eivissa i Formentera no poden estar tancats per més dies perquè aquestes illes depenen en un grau altíssim de l’entrada de mercaderies per a la seua economia i de la sortida i entrada de passatgers, especialment amb Dénia i Barcelona. Així, des d’ENE es considera molt greu que hi hagi mercaderies sense poder sortir o entrar i l’amenaça que molts illencs no puguin viatjar per via marítima, especialment tenint en compte que estam en portes del pont de Tots Sants, ocasió que aprofiten molts residents per viatjar i, també, turistes per visitar les nostres illes.

Per aquests motius, l’Entesa (ENE) s’adreça a les dues parts perquè resolguin el problema immediatament. Per una banda, l’Entesa (ENE) reclama als vaguistes que deixin de tancar els ports de Dénia i Barcelona en el cas de les comunicacions marítimes amb les illes Balears. Els nacionalistes defensen el dret de vaga i comprenen les reivindicacions a causa de la precarietat de les condicions de treball i de negoci dels pescadors els obliguin a prendre mesures de força i pressió per obtenir un preu del gasoil més reduït. Però, alhora, els demanen que reconsiderin la seua actuació perquè el que no comparteixen és el bloqueig dels ports que operen entre Eivissa i la Península. A més, corren el perill que les seues reivindicacions perdin simpatia per les repercusions del bloqueig

Per altra banda, des de l’Entesa (ENE) es demana al Govern central agilitat en les negociacions amb les patronals pesqueres i una ràpida resolució del conflicte. Així mateix, els nacionalistes reclamen al Govern central que posi damunt la taula la impossibilitat de la situació de bloqueig dels ports que operen entre illes i Península. Alhora, reclamen sensibilitat amb les reclamacions pesqueres.

ENE confia en una urgent resolució del conflicte perquè Eivissa i Formentera puguin tornar a estar comunicades amb normalitat amb la Península Ibèrica i perquè els pescadors puguin tenir unes condicions de treball dignes.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: