"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 26/10/2005

ENE denuncia l’existència d’un acord per evitar la continuïtat del CP Sa Graduada

L'Entesa critica l'existència d'un nou acord institucional Consell i Govern (PP) i Ajuntament (Pacte) per fer desaparèixer el CP Sa Graduada. Malgrat això, els nacionalistes presentaran una nova iniciativa al Parlament perquè l'edifici actual segueixi sent la seu de l'únic col·legi públic cèntric de la ciutat d'Eivissa.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) denuncia l’existència d’un acord entre Consell d’Eivissa i Formentera i Govern de les Illes Balears (PP) i Ajuntament d’Eivissa (Pacte) segons el qual la primera administració hauria comunicat a la segona que la protecció de Sa Graduada passaria per la incoació de Bé Cultural restringit a la part antiga de l’edifici i que la segona acceptaria modificar les seues previsions per al projecte "Eivissa Centre" sempre i quan l’edifici fos desafectat com a centre públic i que passés a un altre ús públic.

L’Entesa (ENE) ha pogut conèixer aquest acord institucional i el denuncia perquè ja és el segon que preveu la desaparició del CP Sa Graduada. El primer acord es formulà la tardor de 2003 i ja preveia el trasllat del CP a un altre solar i la concreció del projecte municipal amb la construcció d’un edifici per a jutjats i delegació del Govern central. Malgrat això, aquest primer acord va ser abortat per la pressió de la comunitat educativa i per la pressió social que havien realitzat persones i entitats, com és el cas de l’Entesa (ENE); també és cert que es veié abortat per la hipocresia del PP que, mentre beneïa el projecte en línies generals, donava espai polític per a Joan Marí Tur i el Consell perquè intentàs demostrar capacitat de resposta a les demandes socials i, de pas, posar un entrebanc nou a l’Ajuntament d’Eivissa.

Els nacionalistes denuncien que el segon acord s’ha realitzat en els darrers mesos en quan Consell i Ajuntament visualitzaren que el primer no cediria en alguna declaració de protecció patrimonial per a l’edifici –cosa difícil vistes les pressions socials i els tres informes favorables- i el segon volia mantenir el projecte "Eivissa Centre". D’aquest "empat tècnic" sorgí la decisió salomònica de la declaració parcial i els canvis al projecte municipal. Es donava llum verda a un projecte que PP i PSOE comparetxien, i que han volgut executar tots dos des dels anys 1980, i desapareixia un problema molest i incòmode: el CP Sa Graduada. Part d’aquest acord seria que, en quan el centre s’evacuàs del seu emplaçament actual, l’Ajuntament començaria les obres de l’aparcament soterrani previst pel pati de l’actual escola.

Des d’ENE encara es paga la pena que l’edifici es protegeixi, que el col·legi segueixi en el seu lloc, que se li facin totes les reformes necessàries per a què sigui un centre en condicions òptimes i que, a més, s’executi el projecte "Eivissa Centre", això sí, amb el respecte al manteniment del centre docent i la retallada en la superfície del pàrquing soterrani previst per a què no posi en perill l’edifici. ENE no comparteix que el col·legi «no reuneixi les condicions necessàries per a ser un centre docent», perquè sinó no s’entendria que la Conselleria deixi que funcioni i que pares i mares hi portin els seus fills.

Els nacionalistes presentaran una nova iniciativa al Parlament de les Illes Balears en quan es faci pública la declaració patrimonial de l’edifici perquè la Conselleria d’Educació i Cultura hi mantengui l’ús educatiu (que també és social per les activitats que s’hi desenvolupen a les tardes) i arribi a un acord amb l’Ajuntament d’Eivissa per la redacció i dotació d’un pla d’inversions i millores per a què el CP Sa Graduada vegi executades les obres necessàries per a funcionar en òptimes condicions.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: