"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/10/2005

El PSM considera vergonyós que la Mesa del Parlament no accepti a tràmit la iniciativa popular per protegir el territori

El portaveu nacionalista considera que “el PP tem que aquesta iniciativa popular evidenciï la contestació ciutadana a la seva política depredadora i silenciar el que no volen sentir”.

NULL

El PSM considera vergonyós que la Mesa del Parlament de les Illes Balears, amb els vots dels representats del PP, hagi refusat l’admissió ha tràmit de la iniciativa legislativa popular presentada per la Plataforma “Salvem Mallorca” per demanar mesures d’emergència en matèria de protecció ambiental, infrastructures, ordenació del territori i espais naturals.

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, manifesta que “ens trobam davant un fet insòlit en un estat de dret. Les iniciatives legislatives populars són una de les expressions més pures i directes dels valors de la democràcia. Amb aquestes iniciatives, seguint un escrupolós i transparent procés, són els mateixos ciutadans i la societat civil els qui proposen al Parlament una demanda. Per paga, s’han de trobar més de 10.000 signatures i, en qualsevol cas, només és una instància al Parlament, que pot refusar tramitar la iniciativa o girar-la damunt davall. Posar traves a les iniciatives legislatives populars és posar traves a l’expressió popular i a la democràcia”.

El portaveu nacionalista considera que “el PP tem que aquesta iniciativa popular evidenciï la contestació ciutadana a la seva política depredadora i silenciar el que no volen sentir”. En aquest sentit, Sampol explica que “els arguments utilitzats per denegar la tramitació serien d’aplicació a la llei de pressupostos que han modificat desenes de lleis, i per tant, s’estan utilitzant aquest criteris discrecionalment. En aquest sentit, el portaveu del PSM lamenta que el president del Parlament, Pere Rotger, “hagi actuat seguint els dictats del Partit Popular i les conveniències del Govern i no hagi  sabut estar a l’alçada”.

Des del PSM animen a la Plataforma, al GOB i a la resta d’entitats que han presentat la iniciativa a mantenir la iniciativa, modificant el que calgui. Els nacionalistes mostren el seu suport a aquesta acció així com a la Festa Salvem Mallorca que es celebrarà aquest dissabte a Santa Maria.  


       El portaveu nacionalista considera que “el PP tem que aquesta iniciativa popular evidenciï la contestació ciutadana a la seva política depredadora i silenciar el que no volen sentir”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: