"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 31/08/2005

ENE demana a Ajuntament i Autoritat Portu脿ria que abandonin la idea de l鈥檃mpliaci贸 del port d鈥橢ivissa

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) demana a l鈥橝juntament d鈥橢ivissa (Pacte Progressista) i a l鈥橝utoritat Portu脿ria de Balears (PP) que abandonin la idea del trasllat de les activitats portu脿ries a la zona des Botafoc. Aquesta petici贸 es fa a prop de la crucial reuni贸 on Tarr茅s i Verger han de tancar la decisi贸 sobre el futur del port d鈥橢ivissa.

Els nacionalistes consideren aquesta obra absolutament innecess脿ria perqu猫 els problemes del port d鈥橢ivissa es poden resoldre amb una 貌ptima reordenaci贸 de les aig眉es internes actuals del port. A m茅s, l鈥橢ntesa deplora l鈥檌mpacte que significarien els 77.000 m虏 nous construits i les conseq眉猫ncies del tr脿nsit de vehicles industrials.

Des de l鈥橢ntesa (ENE) s鈥檃nima l鈥橝juntament d鈥橢ivissa a no accedir als plans del PP d鈥檃mpliaci贸 del port; "la recuperaci贸 del port per a la ciutat", com s鈥檋a qualificat la contrapartida al s铆 al trasllat de l鈥檃ctivitat as Botafoc, no compensa els impactes de l鈥檃mpliaci贸 ni el calat d鈥檃cceptar una proposta contra la qual s鈥檋i ha estat en contra sempre per motius molt dignes. Aix铆 les coses, l鈥橢ntesa (ENE) es pregunta si tots els membres del Pacte estan a favor de l鈥檃cceptaci贸 de l鈥橝juntament del trasllat. Per tant, els nacionalistes demanen que es defensin els projectes de la revisi贸 del PGOU del 2003 i del 2005, partidaris d鈥檜na remodelaci贸 interna. De totes formes, l鈥橢ntesa (ENE) es pregunta si tots els membres del Pacte estan a favor de l鈥檃cceptaci贸 de l鈥橝juntament del trasllat.

Per altra banda, ENE torna a instar el PP a deixar d鈥檌mpulsar projectes que no fan m茅s que posar en perill el futur d鈥橢ivissa i demana a Verger que reconsideri la possibilitat de les reformes portu脿ries dins les aig眉es internes per mirar de corregir els possibles problemes actuals del port d鈥橢ivissa. A part, demana al PP que consideri els problemes per als passatgers que ocasionaria el desembarcament en una zona tan allunyada de la ciutat i amb nul路la comunicaci贸.

Aix铆 mateix, l鈥橢ntesa (ENE) celebra que representants de l鈥橝utoritat Portu脿ria de Balears s鈥檋agin posat en contacte amb aquesta formaci贸 per demanar disculpes per la manca de retolaci贸 en catal脿 a la nova zona d鈥檃ccessos al moll Sud i, sobretot, que hagin manifestat que en breu hi haur脿 retolaci贸 biling眉e i, per tant, en catal脿. No obstant aix貌, els nacionalistes creuen que un port com el d鈥橢ivissa ha de tenir-la pluriling眉e i amb una situaci贸 jer脿rquica preeminent de la llengua pr貌pia d鈥橢ivissa.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: