"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 30/08/2005

L’Entesa exigeix la normalització del port d’Eivissa

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat un escrit a l’Autoritat Portuària de Balears en el què se li exigeix que normalitzi amb caràcter immediat la retolació del nou espai acondicionat per a l’accés a l’embarcament i desembarcament de passatgers i vehicles al moll Sud del port d’Eivissa.

En l’escrit, els nacionalistes expressen a l’Autoritat Portuària de Balears –presidida per Joan Verger (PP)- que han pogut constatar que s’ha ignorat en aquesta retolació la llengua catalana, llengua pròpia d’Eivissa, que aquest fet és il·legal (atès que infringeix la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears) i que representa un insult per al poble d’Eivissa. Des de l’Entesa (ENE) no s’entén com actua d’aquesta irreverent forma, més després d’haver signat diversos convenis de col·laboració en matèria lingüística amb el Govern de les Illes Balears, almenys pel que fa al període 1999-2003.

L’Entesa (ENE) ha proposat, així mateix, que l’Autoritat Portuària de les Illes Balears aprofiti per repassar la retolació de la resta d’instal·lacions al port d’Eivissa a fi i efecte que en tota ella hi estigui present la llengua catalana.

Alhora, des de l’Entesa (ENE), es demana a l’Autoritat Portuària que miri de minimitzar l’impacte que causa el sistema de seguretat del port d’Eivissa sobre el seu entorn immediat. Sense entrar a discutir aspectes de seguretat, els nacionalistes aposten perquè es rebaixin les altures de les tanques i que es faciliti l’accés dels usuaris a l’àrea comercial de la Marina.

Els nacionalistes lamenten que cap administració pública (Govern, Consell, Ajuntament o Delegació del Govern central) hagi exigit a la màxima autoritat portuària la retolació en la nostra llengua i que la indignació i la consegüent reclamació que ha presentat ENE provingui de les queixes recollides per usuaris del port que s’han adreçat a aquesta formació política.

Des de l’Entesa (ENE) es posaran aquests fets en coneixement del delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias (PSOE), per a què pressioni l’Autoritat Portuària, atès que aquest organisme depén del Ministeri de Foment. Així mateix, presentarà una iniciativa al Parlament de les Illes Balears per instar la Direcció General de Política Lingüística a intervenir-hi.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: