"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/08/2005

El PSM d贸na suport a la manifestaci贸 en favor de la llibertat i l鈥檃utodeterminaci贸 del Poble Sahari脿

NULL

El PSM d贸na suport a la manifestaci贸 en favor de l鈥檃utodeterminaci贸 del poble sahari脿 que l鈥橝ssociaci贸 d鈥橝mics del Poble Sahari脿 ha convocat pel divendres 2 de setembre a Palma. Els nacionalistes reiteren la seva solidaritat amb el Poble Sahari脿 i manifesten que el conflicte del S脿hara Occidental, que dura ja tres d猫cades, ha de conduir-se immediatament cap a una soluci贸 pac铆fica i definitiva a trav茅s de l鈥檈xercici per part del poble sahari脿 del seu dret a la lliure determinaci贸.

Joana Llu茂sa Mascar贸, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, considera que 鈥渆l Pla de pau de les Nacions Unides per al S脿hara (el Pla Baker), amb un refer猫ndum d鈥檃utodeterminaci贸 sobre la base del darrer cens de poblaci贸 anterior a la invasi贸 marroquina, 茅s l鈥櫭簄ic principi que pot resoldre amb just铆cia una situaci贸 que ja dura trenta anys鈥. En aquest sentit, la diputada nacionalista posa de manifest que 鈥渁l S脿hara la pau no podr脿 construir-se sobre la convalidaci贸 dels actes de for莽a i l鈥橢stat Espanyol ha d鈥檃ssumir la seva responsabilitat hist貌rica i jur铆dica en el proc茅s de descolonitzaci贸 del S脿hara Occidental鈥. Mascar贸 afirma que 鈥渟eria immoral que l鈥檈xecutiu espanyol volgu茅s construir unes bones i necess脿ries relacions amb el Marroc a partir de la tra茂ci贸 a tot un poble i de l鈥檃bandonament de les greus responsabilitats que Espanya t茅 envers el S脿hara鈥.

El PSM adverteix al Govern espanyol que 鈥渓a solidaritat amb el poble sahari脿 exiliat en el desert de Tinduf no es demostra nom茅s ambajudes que puguin pal路liar les seves dram脿tiques condicions de vida, sin贸 amb l鈥檈stabliment d鈥檜na pol铆tica clara que permeti resoldre d鈥檃rrel la injusta situaci贸 que pateix鈥.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: