"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 29/08/2005

El PSM denuncia la passivitat i deixadesa pel que fa a la promoci贸 de productes agraris de les Illes Balears

NULL

El PSM considera que les queixes d鈥橴ni贸 de Pagesos denunciat el boicot encobert de les grans i mitjanes superf铆cies comercials als productes agraris de les Illes Balears i les darreres p猫rdues econ貌miques produ茂des per no poder col路locar la producci贸 demostren la manca d鈥檌mplicaci贸 institucional durant aquests dos anys de legislatura en la promoci贸 i defensa dels productes illencs per part del Govern de les Illes Balears.

El PSM qualifica d鈥檌nadmissible que els productes agraris frescs produ茂ts a les nostres illes (especialment carn, verdures i fruites) no trobin lloc a les grans superf铆cies comercials. Els nacionalistes destaquen la import脿ncia de qu猫 els grans comer莽os i les superf铆cies mitjanes ofereixi els productes balears, ja que de cada vegada a la nostra societat els ciutadans centralitzen m茅s les compres aliment脿ries i nom茅s amb la seva pres猫ncia en aquests establiments els productes balears podran competir amb just铆cia amb els productes de fora.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera que el Govern de les Illes Balears s鈥檋auria d鈥檌mplicar molt m茅s en garantir aquesta pres猫ncia de productes illencs i en dur a terme campanyes i sistemes de promoci贸 que realment siguin efectives i no una pura imatge publicit脿ria sense cap repercussi贸 sobre el sector primari. Els nacionalistes recorden que les Illes Balears s贸n de les primeres comunitats aut貌nomes en la producci贸 de carn ecol貌gica (me, porc, porcella, estru莽...) i que aquests productes gaireb茅 no s贸n presents als grans supermercats. El mateix passa amb les verdures i hortalisses i amb la fruita fresca.

Gabriel Vicens manifesta que 鈥渆l Govern t茅 l鈥檕bligaci贸 moral de promoure la producci贸 pr貌pia i que durant aquests dos anys de legislatura del PP s鈥檈stan destruint les importants iniciatives que s鈥檋avien posat en marxa des de la Conselleria d鈥橝gricultura. D鈥檃ltra banda, el ciutadans tenen dret a trobar el productes illencs a la seva disposici贸 i poder gaudir de productes frescs de la terra de provada qualitat.鈥

El secretari general del PSM afirma que 鈥渄onar suport a la nostra agricultura i ramaderia no just 茅s una prioritat que hauria de tenir de la Conselleria d鈥橝gricultura, sin贸 totes les institucions i conselleries del Govern. L鈥檈quilibri territorial, l鈥檃ctiu tur铆stic dels nostres paisatges, el manteniment dels nostres camps de conreu i de la ramaderia illenca, el valor de la nostra cultura i gastromomia, etc.  mereixen una atenci贸 preferent i un suport institucional constant鈥. El PSM troba inadmissible que les associacions agr脿ries notin una important manca de suport des de les institucions i que els ciutadans no puguin gaudir dels productes balears. Segons els nacionalistes, el problema no 茅s b脿sicament de distribuci贸 o de comercialitzaci贸, sin贸 de voluntat pol铆tica i conscienciaci贸 de pa铆s.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: