"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/08/2005

El PSM recorda a Matas que s’ha de reunir amb els grups parlamentaris abans de la conferència de presidents

NULL

El PSM vol que Jaume Matas convoqui els portaveus parlamentaris de la Cambra Balear abans de la conferència de presidents autonòmics que està prevista per al proper dissabte 10 de setembre. Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, recorda a Jaume Matas que el Parlament va aprovar una resolució en la qual s’instava el president del Govern de les Illes Balears a establir mecanismes de consulta entre tots els portaveus parlamentaris abans de cada reunió de presidents de comunitats autònomes per escoltar l’opinió de tots els grups.

El PSM considera important que el president Matas reuneixi els portaveus parlamentaris, més tenint en compte que la conferència  de presidents autonòmics ha de tractar el tema del finançament sanitari, tal com va anunciar la vicepresidenta del Govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega. En aquest sentit, els nacionalistes proposen que s’incrementi el pressupost estatal destinat a finançament i un repartiment just i equitatiu que tengui en compte la població real i el dèficit històric a les Illes Balears. El PSM exigirà al Govern de les Illes Balears que es comprometi a gestionar amb seny i justícia el pressupost sanitari, ja que difícilment pot tenir credibilitat un Govern que demanar més finançament, però que per temes purament especulatius vol gastar moltíssim més del necessari per fer un nou hospital de referència.

El PSM recorda que les Illes Balears pateixen un dèficit històric greu en inversions sanitàries que no es va resoldre amb el traspàs de competències a la comunitat autònoma perquè el Govern d’Aznar ni va tenir en compte aquest dèficit ni l’increment de població. En aquest sentit els nacionalistes posen de manifest  que el dèficit sanitari a les Illes Balears és històric i molt anterior a les competències i expliquen que “tot i que va ser el Govern d’Aznar qui va transferir les competències molt mal dotades, no és menys cert que cap govern estatal, ni popular ni socialista, no ha invertit suficientment en sanitat per donar resposta a les necessitats dels ciutadans”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: