"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/08/2005

El PSM acusa el PP de menysprear el català i d’incomplir sistemàticament la llei de normalització lingüística

NULL

El PSM acusa el Partit Popular de menysprear la llengua catalana i d’incomplir sistemàticament la llei de normalització lingüística. Els nacionalistes posen com a exemple la manca d’atenció en la llengua pròpia de les Illes Balears per part d’empreses o serveis públics com ara els Serveis d’Emergències de les Illes Balears, l’EMT, els aparcaments municipals de Palma o EMAYA.

Pere Muñoz, portaveu del PSM a l’Ajuntament de Palma, ha denunciat reiteradament l’incompliment de la llei de normalització lingüística  i del reglament municipal de normalització lingüística per part de l’equip de govern de Catalina Cirer. El grup municipal del PSM a l’Ajuntament de Palma ha posat de manifest la reculada de l’ús de la llengua catalana als aparcaments municipals i la manca d’ús de la llengua catalana als autobusos de la EMT. Pere Muñoz també ha denunciat  l’incompliment del reglament municipal pel que fa a la quantitat de plaques de carrer no normalitzades, la denominació de les empreses municipals, com ara EMAYA o l’atenció que aquestes donen als ciutadans catalanoparlants.

Segons el portaveu del PSM a Cort “l’Ajuntament de Palma no només no estan fent absolutament res per recuperar l’ús de la nostra llengua, sinó que a més es fa passes enrera.” En aquest sentit, els nacionalistes reclamaran al proper plenari que la llengua catalana es faci present de manera immediata tant als aparcaments municipals com a les empreses i serveis municipals.

Per la seva banda, Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que “des del començament de la legislatura, el Govern de Jaume Matas  ha seguit una estratègia encaminada a erosionar el reconeixement, el prestigi social i la presència pública de la llengua catalana a les Illes Balears. La manca de presència del català a la pàgina web dels Serveis d’Emergències o el fet d’aprofitar els qüestionaris sobre l’Estatut per posar en entredit  l’oficialitat de la llengua catalana són dos exemples més que s’han de sumar al llarguíssim llistat d’agressions que el Govern de Matas ha comés contra la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears”.

Segons la diputada nacionalista “la reducciĂł de les partides destinades a normalitzaciĂł lingĂĽĂ­stica i a la premsa forana, la polèmica creada amb l’equiparaciĂł dels coneixements de quart d’ESO amb el nivell C i l’assemblea de professors de catalĂ , la supressiĂł de la Junta Avaluadora i d’algunes convocatòries sobre coneixement de catalĂ , la defunciĂł del Consell Social de la Llengua Catalana, la denegaciĂł d’ajudes a entitats que treballen per la normalitzaciĂł lingĂĽĂ­stica, el model lingĂĽĂ­stic d’IB3, el tancament de SomRĂ dio sĂłn alguns exemples mĂ©s de la contrapolĂ­tica lingĂĽĂ­sitca que practica el PP”. ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: