"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/08/2005

El PSM insta les administracions públiques a garantir l’accés i el dret de pas pel domini públic de Mallorca

NULL

El PSM presentarà una moció al proper Ple del Consell de Mallorca per sol·licitar a la institució mallorquina la modificació del Pla Territorial de Mallorca a fi de prendre mesures territorials efectives per tal de garantir que les zones de domini públic marítimo-terrestre no siguin ocupades per construccions impròpies i, en tot cas, que es garanteixi el pas lliure i l’adequació de les construccions al paisatge. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, també demanarà al govern insular que estudiï tots els punts de la costa mallorquina on el dret de pas públic resulti conflictiu i que impulsi les mesures pertinents per remoure els obstacles al seu exercici, fins acudir als tribunals de justícia.

El portaveu nacionalista demana la intervenció de les administracions públiques perquè “tot i que el gaudi dels béns de domini públic d’ús públic és un dret ciutadà garantit per l’ordenament jurídic, molt sovint la pressió creixent per preservar la privacitat de tots els espais suscita traves en l’exercici d’aquest dret. En concret, en la zona de domini públic marítimo-terrestre entren freqüentment en conflicte l’apropiament privat i el dret a l’ús públic, amb la peculiaritat que les persones o corporacions afectades solen disposar de poderosos recursos i influències. El resultat és que la volta a Mallorca pel litoral troba obstacles que desafien la legalitat vigent”.

Antoni Alorda considera que “el Pla Territorial va desaprofitar l’avinentesa de preveure mesures per garantir l’accés i el dret de pas pel domini públic i el Govern de les Illes Balears tampoc ha elaborat plans d’ordenació del litoral”. En aquest sentit, els nacionalistes també demanaran al Consell de Mallorca que insti el Govern de les Illes Balears a elaborar els plans d’ordenació del litoral necessaris per garantir el lliure accés a les zones demanials i el dret a l’ús públic.

A la mateixa moció, el PSM també instarà a la institució mallorquina a reprovar les declaracions del conseller de Medi Ambient en contra del compliment de la llei de costes i les actuacions del president de les Illes Balears emparant l’apropiament privat del domini públic mallorquí. En aquest sentit Alorda posa de manifest que “el conseller de Medi Ambient, i fins i tot del President de les Illes Balears, no s’han limitat a rentar-se les mans davant les denúncies i els conflictes suscitats si no que han pres partit justificant obertament l’incompliment de la llei de costes”.

Finalment, el PSM demanarà al Consell de Mallorca que insti el Ministeri de Medi Ambient del Govern espanyol a prendre les mesures escaients per garantir el dret d’accés i de pas per les zones de domini públic marítimo-terrestre mallorquí.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: