"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 26/08/2005

El PSM denuncia la passivitat del Govern pel que fa al “tot inclòs” i li exigeix una regulació urgent d’aquest sistema

NULL

El PSM acusa el Govern de Jaume Matas d’actuar amb passivitat davant l’alarma i la preocupació que el sistema del “tot inclòs” està generant en el sector turístic i de l’oferta complementària. En aquest sentit, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera que “el fet, gravíssim, que més de 300 restauradors i comerciants de Capdepera hagin de demanar ajuda al Defensor del Poble a causa dels efectes negatius d’aquest tipus d’oferta turística i per la seva extensió territorial evidencia demostra la malestar que viu el sector turístic i la manca d’iniciativa del Govern de les Illes Balears”.

El PSM també qualifica com a “molt greu” el fet que empresaris i treballadors també hagin vist obligats a denunciar el sistema del “tot inclòs” davant el Fiscal General de l’Estat i davant el Ministeri d’Administracions Públiques, model que, com afirmen els denunciants, crea greus problemes socials, fiscals, familiars i laborals a les zones on s’aplica.

Els nacionalistes denuncien la manca de sensibilitat i de responsabilitat que l’executiu balear ha demostrat vers aquest tema. En aquest sentit, Vicens acusa Jaume Matas i el conseller de Turisme, Joan Flaquer, de despreocupar-se de la regulació d’aquesta oferta i d’haver-la traslladat el tema a una comissió d’experts, tot i que el propi president s’havia compromès a regular el “tot inclòs” mitjançant una llei. El secretari general del PSM considera inadmissible que “la política turística del Govern sigui molta foto, molta reunió i comissions però cada cop el sector està més desatès i l’oferta turística de les Illes Balearses més degradada”.

Finalment, Vicens recorda que el PSM ha demanat al Parlament de les Illes Balears una moratòria de l’oferta del tot inclòs fins que es faci la necessària regulació d’aquest tipus d’oferta turística que s’estén ja a 180-190 establiments hotelers i que suposen unes 75.000 places turístiques.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: