"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/08/2005

El PSM recorda al ministre Sevilla que el dèficit sanitari a les Illes Balears és històric i molt anterior a les competències

NULL

El PSM recorda a Jordi Sevilla, ministre d’Administracions Públiques, que el dèficit sanitari a les Illes Balears és històric i molt anterior a les competències. Tot i que va ser el Govern d’Aznar qui va transferir les competències molt mal dotades, no és menys cert que cap govern estatal, ni popular ni socialista, invertí suficientment en sanitat per donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

Segons els nacionalistes, les Illes Balears pateixen un dèficit històric greu en inversions sanitàries que no es va resoldre amb el traspàs de competències a la comunitat autònoma perquè el Govern d’Aznar ni va tenir en compte aquest dèficit ni l’increment de població.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM, considera especialment greus les paraules de Sevilla  quan diu que “qui no posi recursos per millorar la sanitat haurà d’explicar als ciutadans com pensa resoldre els problemes”. Mascaró recorda que les Illes Balears són la comunitat que més doblers aporta a l’Estat i la que menys recursos rep en sanitat i tots els altres àmbits i que mai cap govern estatal ha donat cap explicació d’això als ciutadans.

El PSM considera que més que una solució “des del sentit comú”, l’Estat ha de proposar un finançament just i equitatiu, que tengui en compte les deficiències que pateixen les Illes i les necessitats de la població per resoldre una situació desequilibrada que fa massa temps que dura.

Els nacionalistes duran les seves propostes sobre finançament a la reunió de portaveus parlamentaris prèvia a la reunió estatal de presidents de comunitats autònomes. En aquesta reunió, a més de proposar que s’incrementi el pressupost estatal destinat a finançament i un repartiment just i equitatiu que tengui en compte la població real i el dèficit històric a les Illes, el PSM també exigirà que sigui gestionat amb seny i justícia pel Govern de les Illes Balears, ja que difícilment pot tenir credibilitat un Govern que demanar més finançament, però que per temes purament especulatius gastarà moltíssim més del necessari per fer un nou hospital de referència.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: