"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 24/08/2005

El PSM demana que no s鈥檃utoritzi cap projecte de camp de golf fins que no s鈥檋agi redactat un pla sectorial espec铆fic

NULL

El PSM presentar脿 una moci贸 al proper Ple del Consell de Mallorca per sol路licitar a la instituci贸 mallorquina que no autoritzi cap projecte de camp de golf fins que no s鈥檋agi redactat un pla espec铆fic del sector. Els nacionalistes faran aquesta petici贸 despr茅s que la Comissi贸 de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears hagi em猫s un informe favorable a la construcci贸 d鈥檜n nou camp de golf a Muro (Son Bosch) i a l鈥檃mpliaci贸 de dos camps de golfs existents, el de Son Muntaner, a Palma, i el de Costa dels Pins, a Son Servera.
Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que 鈥渆n aquests moments hi ha 18 camps de golf en funcionament, 3 m茅s en construcci贸 i altres 13 projectes m茅s. 脡s necessari i molt urgent que el Consell de Mallorca aturi aquest desbaratat proc茅s i que es faci una planificaci贸 amb molt de seny i molta cura, i que, fins i tot, obligui el tancament d鈥檃lguns dels camps de golfs existents, com el d鈥橝ucanada, a Alc煤dia, que est脿 constru茂t dins una zona ANEI鈥:

El portaveu nacionalista apunta que 鈥渁lguns d鈥檃quests camps de golf s鈥檜biquen en s貌l agrari o en espais a protegir, d鈥檃ltres en zones rurals de Palma, com Son Sardina, on es pret茅n construir tres camps de golf (un de 18 forats, un d鈥檃prenentatge i un altre per a pr脿ctiques) a m茅s d鈥檌ncloure en el projecte un hotel de 500 places i un altre rural de 120 places m茅s鈥. E aquest sentit, Alorda denuncia que 鈥渆ls camps de golf s鈥檋an convertit en una nova f贸rmula per urbanitzar el s貌l r煤stic, per fomentar l鈥檈speculaci贸 i construir nous hotels sense haver de reempla莽ar places obsoletes. Hem arribat a l鈥檃bsurd que, avui en dia, a Mallorca 茅s m茅s f脿cil fer un hotel en s貌l r煤stic que un magatzem agrari鈥.

Per al portaveu del PSM 鈥淐alvi脿 茅s un altre cas paradigm脿tic d鈥檃quest absurd. En aquest municipi, que compta amb m茅s de 200.000 places en el seu planejament i cinc camps de golf constru茂ts, resulta un desbarat voler duplicar les hect脿rees destinades a aquests instal路lacions i construir quatre hotels nous en s貌l r煤stic amb una capacitat de 1.700 places, com pret茅n el batle de Calvi脿, Carles Delgado鈥.

Antoni Alorda considera tamb茅 necessari dur a terme una revisi贸 de la llei de camps de golf per evitar la construcci贸 de camps de golf amb oferta hotelera o residencial i qualifica d鈥檈rr貌nia la pol铆tica de PP i UM, impulsada pel Consell de Mallorcamitjan莽ant el Pla Territorial, d鈥檃nimar la construcci贸 de camps arreu de Mallorca.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: