"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 23/08/2005

El PSM mostra la seva solidaritat amb les reivindicacions a favor del poble sahari脿

NULL

El PSM mostra la seva solidaritat amb l鈥橝ssociaci贸 d鈥橝mics del Poble Sahari脿 i la resta de col路lectius que volen denunciar davant el Ministeri d鈥橝fers Exteriors espanyo la passivitat de l鈥橢xecutiu espanyol davant la repressi贸 que pateix el poble sahari脿 per part del govern marroqu铆.

El PSM reitera el seu suport a la causa del Poble Sahari脿 i manifesta que el conflicte del S脿hara Occidental, que dura ja tres d猫cades, ha de conduir-se immediatament cap a una soluci贸 pac铆fica i definitiva a trav茅s de l鈥檈xercici per part del poble sahari脿 del seu dret a la lliure determinaci贸. En aquest sentit, el PSM considera que el Pla de pau de les Nacions Unides per al S脿hara (el Pla Baker), amb un refer猫ndum d鈥檃utodeterminaci贸 sobre la base del darrer cens de poblaci贸 anterior a la invasi贸 marroquina, 茅s l鈥櫭簄ic principi que pot resoldre amb just铆cia una situaci贸 que ja dura trenta anys. 

Els nacionalistes recorden a l鈥檈xecutiu de Zapatero que l鈥橢stat Espanyol t茅 una responsabilitat hist貌rica i jur铆dica en el proc茅s de descolonitzaci贸 del S脿hara Occidental. En aquest sentit, el PSM adverteix al president de l鈥檈xecutiu espanyol que les necess脿ries bones relacions amb el Marroc no poden construir-se a partir de la tra茂ci贸 a tot un poble i de l鈥檃bandonament de les greus responsabilitats que Espanya t茅 envers el S脿hara.

El PSM recorda que la solidaritat amb el poble sahari脿 exiliat en el desert de Tinduf no es demostra nom茅s amb  ajudes que puguin pal路liar les seves dram脿tiques condicions de vida, sin贸 amb l鈥檈stabliment d鈥檜na pol铆tica clara que permeti resoldre d鈥檃rrel la injusta situaci贸 que pateix. Els nacionalistes posen de manifest que al S脿hara la pau no podr脿 construir-se sobre la convalidaci贸 dels actes de for莽a. El dret, la just铆cia i la humanitat no admeten m茅s tra茂cions.

 

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: