"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/08/2005

El PSM acusa el Govern de Jaume Matas d’irresponsable per haver fet qüestió de l’oficialitat de la llengua catalana

NULL

El PSM considera una greu irresponsabilitat que el Govern de Jaume Matas hagi fet qüestió de l’oficialitat de la llengua catalana en les preguntes remeses a les entitats socials respecte a la reforma de l’Estatut d’Autonomia. Els nacionalistes acusen Jaume Matas de situar-se en postulats preautonòmics i predemocràtics i de voler recuperar l’enfrontament lingüístic com a arma política i de ruptura social.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, considera inacceptable que “mentre s’està parlant de la reforma de l’Estatut d’Autonomia i d’avançar en l’autogovern de les Illes Balears, el govern de Jaume Matas es dediqui a qüestionar un dels avanços més elementals de la nostra autonomia com és l’oficialitat de la llengua catalana. Des del PSM ens oposarem amb totes les nostres forces a qualsevol intent de retallar les senyes d’identitat de les Illes Balears i del seu sostre competencial. És hora d’avançar i no de recular!”. 

La diputada nacionalista manifesta que “el menyspreu del PP per la llengua i la cultura pròpia de les Illes Balears no té límit. El Govern de Jaume Matas aprofita qualsevol ocasió per minvar el reconeixement i erosionar el prestigi social de la nostra llengua i això, en una situació d’anormalitat lingüística com la que viu les Illes Balears, és mortal de necessitat”. En aquest sentit, Mascaró afirma que “l’estratègia del PP és fer anuncis i llençar propostes absurdes que, en els millors dels casos, quan aquestes són retirades, ja han causat un mal irreparable en la percepció social de la llengua”.

El PSM demanarà la compareixença de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, perquè expliqui la intencionalitat del qüestionari que ha tramés a les entitats socials.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: