"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/08/2005

El PSM vol que el Consell de Mallorca aturi la construcció de cinc noves urbanitzacions a Sa Ràpita (Campos)

NULL

El PSM ha presentat una moció per demanar al Consell de Mallorca que rectifiqui el Pla Territorial de Mallorca per tal de suprimir les àrees de reconversió territorial 10.3 i 10.5 que creen cinc noves urbanitzacions a Sa Ràpita, al municipi de Campos, amb una extensió de 77’5 hectàrees i una capacitat d’allotjament de 4.411 places. Els nacionalistes recorden que, tot i que aquests terrenys tenen la condició de sòl rústic en el planejament municipal arrel de dos processos de desclassificació de sòl aprovats pel propi Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Campos ha iniciat la tramitació d’aquestes urbanitzacions, amb l’oposició del grup municipal del PSM.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, explica que “al litoral de Campos, i en general en el litoral mallorquí, hi ha prou sòl construït i construïble com per haver d’incrementar-lo amb 4.400 places més, provocant una ocupació de sòl extraordinària i amb uns beneficis ben escassos per als campaners i campaneres. A més, si s’hagués de produir cap increment de sòl urbanitzable, s’hauria de preveure com un creixement natural dels nuclis existents i no amb formes urbanísticament absurdes com les previstes pel Pla Territorial”.

El portaveu nacionalista també manifesta que “en qualsevol cas, no hi ha cap interès supramunicipal en urbanitzar Sa Ràpita, tret de l’operació d’intercanvi amb l’hotel Don Pedro de la Cala de Sant Vicenç, que només afecta a una tercera part d’una de les dues àrees de reconversió territorial previstes al Pla Territorial de Mallorca, la 10.3.1. En canvi, tant l’Àrea de Reconversió Territorial 10.5, com les àrees 2 i 3 de l’ART 10.3 no tenen cap càrrega de reconversió territorial efectiva”. En aquest sentit, el PSM també demanarà al Consell de Mallorca que estableixi les mesures oportunes per tal de garantir la demolició de l’hotel Don Pedro a la Cala de Sant Vicenç i l’hotel Rocamar a Sóller.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: