"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/08/2005

L鈥橢ntesa insta el Govern i el Consell a acabar definitivament amb les interfer猫ncies en les r脿dios i televisions en llengua catalana

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) denuncia les m煤ltiples interfer猫ncies en la recepci贸 de les emissions de les televisions TV3 i C33 i de les emissores com Catalunya R脿dio que s鈥檈stan duguent a terme aquest estiu a Eivissa. Per acabar amb aquesta situaci贸, els nacionalistes insten el Govern de les Illes Balears a que arregli de forma definitiva amb el problema. En aquest sentit, l鈥橢ntesa (ENE) presentar脿 una proposici贸 no de llei en el Parlament de les Illes Balears per a ser debatuda el mes de setembre.

A judici dels nacionalistes no 茅s acceptable que, el 2005, la recepci贸 de les emissions de les televisions i r脿dios en llengua catalana a Eivissa encara pateixi defici猫ncies quan arriba l鈥檈stiu, tot i que tamb茅 es detecten anomalies en altres per铆odes de l鈥檃ny. Per a l鈥橢ntesa (ENE), la responsabilitat 茅s de l鈥橢xecutiu balear at猫s que fa uns anys que 茅s el titular dels aparells receptors a Eivissa; a m茅s, ha signat dos convenis de col路laboraci贸 amb la Generalitat de Catalunya (2004 i 2005) que, en principi, havien de significar una nova etapa en la recepci贸 dels canals en llengua catalana; almenys aix铆 es van vendre aquests convenis, per貌 el que es detecta que cap dels dos executius tenien massa inter猫s en solventar el problema.

En la proposici贸 que es presentar脿 immediatament al Parlament, els nacionalistes instaran el Govern a instal路lar la tecnologia adient perqu猫 la recepci贸 de les r脿dios i televisions 鈥揺n qualsevol llengua- es rebin adequadament i a l鈥檃ltura del segle XXI, i a que hi hagi un correcte manteniment. De pas, s鈥檌nterpelar脿 l鈥橢xecutiu sobre les millores que ha dut a terme des del 2003. Des d鈥橢NE s鈥檃firma que el fet de posar en marxa un aparell comunicatiu propi 鈥揑B3- no eximeix el Govern de la seua responsabilitat en la recepci贸 d鈥檃ltres emissions en la nostra llengua.

Per altra banda, des de l鈥橢ntesa (ENE) tamb茅 s鈥檌nsta el Consell d鈥橢ivissa i Formentera a actuar en aquesta problem脿tica, at猫s que la m脿xima instituci贸 piti眉sa hauria de ser la primera en detectar-la i en exigir al Govern la seua soluci贸. Els nacionalistes deploren que el president, la consellera de Cultura i el conseller de Noves Tecnologies no hagin fet res en aquest sentit, demostrant-se, un colp m茅s, l鈥檈sc脿s inter猫s que t茅 el PP en millorar els aspectes relacionats amb la recepci贸 de les emissions d鈥檜nes r脿dios i d鈥檜ns canals televisius d鈥檃lta qualitat, de gran acceptaci贸 a Eivissa i Formentera i en catal脿, llengua que necessita per a la seua normalitzaci贸 de mitjans de comunicaci贸 en ple rendiment.

Aquesta actuaci贸 s鈥檃fageix a d鈥檃ltres que ja ha protagonitzat ENE en relaci贸 amb els mitjans de comunicaci贸 en llengua catalana, essent l鈥櫭簄ica formaci贸 pol铆tica d鈥橢ivissa que n鈥檈st脿 lluitant.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: