"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/08/2005

ENE denuncia una promoci贸 on es destru铆 Patrimoni a Can Misses

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha presentat sengles escrits a la Fiscalia del Tribunal Superior de Just铆cia de les Illes Balears i a l鈥橝juntament d鈥橢ivissa posant en el seu coneixement la promoci贸 immobili脿ria d鈥檜n edifici d鈥檋abitatges al solar on hi havia la s猫nia de ses Galamones, i que va ser destru茂da amb nocturnitat, alevosia i sense autoritzacions, aix铆 com el proper conjunt rural de Can Misses. Aquests fets foren denunciats pels nacionalistes el mes de maig i acceptats a tr脿mit per la Fiscalia el passat juliol.

Des de l鈥橢ntesa (ENE) s鈥檋a adre莽at l鈥檃nunci de promoci贸 a la Fiscalia amb l鈥檈xplicitaci贸 que el lloc en el qual es pret茅n situar l鈥檌mmoble 茅s on s鈥檋i trobava la s猫nia de ses Galamones, a m茅s de fer-li arribar l鈥檌ndici que les empreses i les persones relacionades amb la promoci贸 poden estar relacionades amb la destrucci贸 de la s猫nia de ses Galamones i del conjunt rural de Can Misses.

Els nacionalistes tamb茅 han adre莽at l鈥檃nunci al regidor d鈥橴rbanisme de l鈥橝juntament d鈥橢ivissa i li han expressat que el solar citat no hauria de tenir llic猫ncia d鈥檈dificaci贸 ni de construcci贸 per mor de la greu destrucci贸 de b茅ns patrimonials, la manca de la pr猫via autoritzaci贸 de demolici贸 i perqu猫 els fets estan sent objecte d鈥檌nvestigaci贸 per part d鈥檌nst脿ncies judicials.

L鈥橢ntesa (ENE) deplora haver tengut coneixement que fa dos mesos que l鈥橝juntament d鈥橢ivissa conced铆 llic猫ncia d鈥檈dificaci贸 a la promoci贸 d鈥橝lbor (nom de l鈥檈difici promogut). Aquest atorgament no nom茅s 茅s una temeritat perqu猫 hi ha hagut destrucci贸 il路legal de b茅ns patrimonials sin贸 que, a m茅s, 茅s un enorme acte d鈥檋ipocresia institucional per dues raons. En primer lloc, el que no pot fer mai un consistori 茅s publicar un cat脿leg de b茅ns patrimonials a protegir (conjuntament amb la revisi贸 del PGOU) i, despr茅s, on hi han desaparegut alguns, concedir-hi llic猫ncia d鈥檈dificaci贸, com si res. En segon lloc, tampoc 茅s defensable obrir un expedient de disciplina urban铆stica per la destrucci贸 de dos b茅ns patrimonials i, m茅s tard, concedir llic猫ncia sobre el solar on es perpetr脿 la destrucci贸 que en provoc脿 l鈥檕bertura.

Els nacionalistes esperen que la documentaci贸 aportada serveixi a la Fiscalia per mirar d鈥檃clarir els lamentables fets denunciats i exigeixen a l鈥橝juntament d鈥橢ivissa que rectifiqui la concessi贸 de la llic猫ncia pels vicis acumulats i perqu猫 es doni exemple, d鈥檜na vegada, d鈥檜na actuaci贸 institucional contundent quan es perpetren atemptats patrimonials o territorials. Per la seua banda, ENE investigar脿 les possibilitats d鈥檌mpugnaci贸 de la llic猫ncia.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: