"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/08/2005

El PSM insta el Govern de l鈥橢stat a dotar de recursos suficients l鈥檃dministraci贸 de just铆cia per tal de garantir l鈥檈stat de dret

NULL

El PSM insta el Govern de l鈥橢stat a dotar l鈥檃dministraci贸 de just铆cia a les Illes Balears dels recursos personals i materials suficients que puguin garantir l鈥檈xercici de les seves funcions. Els nacionalistes han reiterat aquesta petici贸 despr茅s que l鈥檈studi del servei d鈥檌nspecci贸 del Consell General del Poder Judicial hagi determinat la mancan莽a de recursos humans i materials que pateix l鈥檃dministraci贸 de just铆cia a les Illes Balears.

Maria Ant貌nia Vadell, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que 鈥渓a situaci贸 de l鈥檃dministraci贸 de just铆cia a les Illes Balears ja fa molt de temps que 茅s insostenible, tal com s鈥檋a denunciat en repetides ocasions des de diferents sectors socials, jur铆dics i pol铆tics. La mala situaci贸 en la qual es troba l'administraci贸 de just铆cia ha quedat reflectida en les diferents informes i mem貌ries judicial aprovades pel Tribunal Superior de Just铆cia de les Illes Balears i que han posat reiteradament de manifest els greus problemes de manca de personal, d鈥檈spai i de recursos que pateix l鈥檃dministraci贸 de just铆cia a les Illes Balears鈥.

La diputada nacionalista considera que 鈥渦na just铆cia lenta i dificultosa com la que tenim actalment a les Illes Balears posa en entredit un dels pilars fonamentals de l鈥檈stat de dret. En aquest sentit, Maria Ant貌nia Vadell recorda que el passar mes de setembre, la Comissi贸 d鈥橝ssumptes Institucionals va aprovar per unanimitat una proposici贸 no de llei presentada pel PSM en la qual es demanava al Parlament de les Illes Balears que inst脿s el Govern de Zapatero a incrementar la despesa dels mitjans personals i materials dels jutjats de les Illes Balears.

Maria Ant貌nia Vadell explica que la proposici贸 no de llei aprovada un脿nimement per tots els grups parlamentaris de la Cambra balear tamb茅 instava el Govern de l'Estat espanyol a executar el trasp脿s de l'administraci贸 de just铆cia al Govern de les Illes Balears. El PSM recorda que l鈥檃rticle 55.1 de l鈥橢statut d鈥橝utonomia  de les Illes Balears estableix que 鈥淧el que fa a l鈥橝dministraci贸 de Just铆cia, a excepci贸 de la militar, correspon a la Comunitat Aut貌noma de les Illes Balears exercir totes les facultats que les lleis org脿niques del Poder judicial i dels Consell General del Poder Judicial reconeguin o atribueixin al Govern de l鈥橢stat鈥.

La diputada nacionalista considera que 鈥溍﹕ un contrasentit que en aquests moments en qu猫 tots els partits pol铆tics estam parlant de la reforma de l鈥橢statut d鈥橝utonomia i d鈥檌ncrementar el sostre competencial de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears encara no hagi assumit la compet猫ncia en mat猫ria de just铆cia, tal com estableix des de fa gaireb茅 20 anys l鈥檃ctual Estatut鈥. Maria Ant貌nia Vadell assegura 茅s necessari fer efectiu el trasp脿s de les compet猫ncies per millorar les condicions de treball dels professionals de la just铆cia i per poder donar als ciutadans de les Illes Balears un servei adequat, que en aquests moments no est脿 oferint l'administraci贸 estatal.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: