"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/08/2005

El PSM vol que la garantia de termini m脿xim d鈥檈spera inclogui la revisi贸 ginecol貌gica, la infertilitat i malaltia de la son

NULL

El PSM considera que la garantia de termini m脿xim de resposta en l鈥檃tenci贸 sanit脿ria especialitzada ha d鈥檌ncloure, entre d鈥檃ltres, la revisi贸 ginecol貌gica, la infertilitat i la malaltia de la son, que l鈥檈sborrany de decret, exposat a informaci贸 p煤blica per la Conselleria de Salut i Consum, ara exclou.

Joana Llu茂sa Mascar贸, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, argumenta que 鈥溍﹕ una contradicci贸 que, per una banda, l鈥檃dministraci贸 sanit脿ria recomani la revisi贸 ginecol貌gica peri貌dicament i, que per altra banda, la pr貌pia conselleria de Salut exclogui aquesta especialitat del decret que ha d鈥檈stablir els terminis m脿xims d鈥檈spera per part de les pacients. Si la revisi贸 ginecol貌gica peri貌dica 茅s b脿sica per a la salut de les dones, hi ha d鈥檋aver la garantia que l鈥檃dministraci贸 complir脿 els per铆odes que recomana鈥.

Aix铆 mateix, el PSM, ent茅n que la infertilitat pot estar relacionada amb alguna patologia m猫dica, o que la malaltia de la son pot provocar altres problemes de salut i d鈥檈quilibri personal, que fan necessari que el sistema sanitari p煤blic ofereixi tamb茅 garanties que els pacients seran tractats en un temps prudencial per evitar mals majors.

La diputada nacionalista ha explicat que, entre altres al路legacions, el PSM tamb茅 demana que, una vegada transcorregut el termini m脿xim sense que s鈥檋agi duit a terme l鈥檃ssist猫ncia, ha de ser l鈥橧B-Salut qui s鈥檋a de dirigir d鈥檕fici als pacients per informar-los del seu dret a rebre assist猫ncia en un altre centre i de les possibles alternatives, enlloc de ser el pacient que ho sol路liciti com preveu el decret elaborat per la Conselleria de Salut.

Joana Llu茂sa Mascar贸 tamb茅 ha explicat que el PSM vol un comprom铆s del Govern de Jaume Matas de que, encara que actualment es concertin centres privats per no poder complir els terminis m脿xims, paral路lelament, el sistema sanitari p煤blic far脿 un esfor莽 per millorar i/o crear els centres p煤blics per cobrir totes les necessitats de la poblaci贸. Per als nacionalistes, la inversi贸 en els sistema sanitari p煤blic 茅s un element essencial per al benestar dels ciutadans.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: