"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/08/2005

ENE demana a la Fiscalia la paralització de l’autopista de l’aeroport mentre s’investiguen possibles delictes

NULL

ENE demana a la Fiscalia la paralització de l’autopista de l’aeroport mentre s’investiguen possibles delictes


Els nacionalistes porten a la Fiscalia l’autopista Eivissa-aeroport perquè ja s’han iniciat les obres

 

Atès l’inici de les obres de l’autopista Eivissa-aeroport, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat davant la demarcació d’Eivissa de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears una nova denúncia per mor dels impactes que causarà l’execució de la via en l’àmbit del Parc Natural de ses Salines. En aquesta es demana la paralització de les obres mentre durin les investigacions.


Els nacionalistes presentaren una denúncia en aquest sentit el dia 01/12/2004 i el 23/12/2004, reberen escrit de la Fiscalia amb la notificació del sobresseïment provisional perquè, en aquell moment, no hi havia fets constitutius de delicte o falta atès que només es tractava d’un projecte. El fiscal, no obstant, comentava a l’Entesa (ENE) l’eventual reapertura en cas de possible inici d’execució material d’actes concrets i singulars. Per tant, ENE ja ha posat en el seu coneixement l’inici de les obres (26 de juliol) i la possibilitat que ja es puguin produir els impactes denunciats i que poden ser considerats com a delictes o faltes. Precisament, el Govern ha tengut la gosadia de començar les obres per on es poden produir els impactes, atès que els terrenys són dels propers a l’àmbit del parc.


En la denúncia, els nacionalistes reiteren els impactes ambientals (construcció de quatre canalitzacions de formigó per a desviar l’aigua recollida a l’autovia als estanys de la Sal Rosa; transport de materials perillosos per a les aigües dels estanys i la seua flora i fauna) i patrimonials (destrucció de diversos molins aiguaders i de tres jaciments arqueològics) que les obres poden causar, la impossibilitat de la construcció de carreteres segons el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) prohibeix ampliar o construir carreteres en l’àmbit del parc.


Així mateix, l’Entesa (ENE) posa en coneixement del fiscal la precipitació amb la que està actuant el Govern de les Illes Balears, atès no té la totalitat de les actes d’ocupació prèvia dels terrenys afectats per l’autopista i no ha finalitzat el procés d’expropiació forçosa.


Els nacionalistes confien que la Fiscalia reprendrà la investigació dels fets constitutius de delictes perquè el mal ja s’està produint des de finals de juliol per passar el projecte de l’autopista del paper a les màquines.


Eivissa, 11 d’agost de 2005

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: