"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/08/2005

Les JEN-ENE es demanen si les Festes d鈥橢ivissa s贸n de la Terra

NULL

Les Joventuts d鈥橢squerra Nacionalista d鈥橢ivissa (JEN-ENE) critiquen el programa de Festes de la Terra 2005 que ha programat la Regidoria de Festes de l鈥橝juntament d鈥橢ivissa per la seua poca relaci贸 amb la Terra, per manca d鈥檃ctes en catal脿 i per a la joventut.


Les JEN-ENE lamenten que l鈥橝juntament d鈥橢ivissa hagi programat unes festes que cada volta tenen menys a veure amb la Terra. Des de la Regidoria de Festes pareix que els actes s鈥檋an dissenyat m茅s tenint en compte altres terres. Si s鈥檈xceptuen els habituals exposici贸 de l鈥橝rxiu Hist貌ric, el concert del cor i la banda municipals de m煤sica amb algun grup local, la presentaci贸 d鈥檜n interessant llibre o algun acte protocolari, no s鈥檋an programat actes en catal脿, especialment musicals. La q眉esti贸 茅s m茅s greu tenint en compte que es tracta del principal consistori eivissenc i que est脿 regit per un equip de govern progressista. Menci贸 a part mereix el concert del grup valenci脿 "Obrint Pas", que ha sorgit de la iniciativa privada i organitzat per l鈥橝ssociaci贸 8 d鈥橝gost. Per les joventuts nacionalistes 茅s molt trist veure que la immensa majoria d鈥檃ctes no es fan en catal脿, preg贸 incl貌s.


Per altra banda, les joventuts de l鈥橢ntesa (ENE) tamb茅 lamenten la manca d鈥檃ctes dissenyats per a la joventut, encara que 茅s una t貌nica habitual en les Festes d鈥橢ivissa des de fa molt d鈥檃nys. En aquest sentit, els i les j贸vens nacionalistes d鈥檈squerres critiquen que no aparegui la marat贸 de R脿dio Uc 鈥搊n hi participa molta joventut- en el programa de festes. Tamb茅 es destaca la manca d鈥檃ctuacions per a infants en llengua catalana, q眉esti贸 encara m茅s greu tenint en compte que aquesta poblaci贸 est脿 escolaritzada i que ha de tenir acc茅s a oci en catal脿, llengua d鈥橢ivissa.


Les JEN-ENE opinen que altres llocs i entitats privades tenen la capacitat de programar una relaci贸 d鈥檃ctes m茅s variada, arrelada i tenint en compte la llengua catalana, com 茅s el cas de les Festes de Santa Maria de Formentera i les de Sant Agust铆 (organitzades per associacions). Amb aquestes festes 茅s f脿cil que la joventut eivissenca s鈥檋i identifiqui, cosa molt dif铆cil amb les d鈥橢ivissa.


Aix铆 mateix, les JEN-ENE afirmen que el Consell d鈥橢ivissa i Formentera tampoc sap programar m煤sica en catal脿 i n鈥櫭﹕ una bona mostra la programaci贸 de l鈥橢stiu Jove.


Les joventuts nacionalistes insten el consistori de la capital d鈥橢ivissa a millorar el seu programa de Festes per al 2006 i a tenir en compte Terra, llengua i joventut.


Eivissa, 6 d鈥檃gost de 2005.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: