"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/07/2005

El PSM demana explicacions i responsabilitats al Consell per haver romput una creu de terme amb les obres a la carretera Palma-Manacor

NULL

Els nacionalistes denuncien que les obres en carreteres estan destruïnt patrimoni

El PSM denuncia la destrucció d’una creu de terme d’Algaida (a l’altura del Restaurant Ses Canyes) i demanarà explicacions sobre els fets ocorreguts i el lloc on es troben els trossos. El PSM recorda que la creu és un bé d’interès cultural i, en conseqüència, ni tan sols pot ser remoguda sense un permís específic de la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni

El PSM vol que el Consell (Patrimoni) exigeixi responsabilitats al Consell (Carreteres) pels greus desperfectes que ha sofert la creu i apunta que ha estat fruit de les presses en les obres de desdoblament de la carretera i, en concret, davant la imminència de la inauguració.

En aquest sentit, el PSM recorda que ja ha duit davant la Comissió de Patrimoni d’altres actuacions desafortunades a nivell patrimonial d’aquesta carretera, com són

1. La destrucció de la Cova talaiòtica de Can Xorri, al municipi de Montuïri, catalogat com a Bé d’Interès Cultural (inclòs en el catàleg de patrimoni arqueològic elaborat per Mascaró Pasarius) i on les obres destruiren l’entrada, l’escala, columna i teulada.

2. Un antic hostal en el mateix municipi d’Algaida, edifici inclòs en el catàleg municipal. Que, segons carreteres, fou esbucat “per error”.

3. La mateixa creu de terme, que ja havia estat tomada fa alguns mesos, juntament amb una fita protegida que ha estat desplaçada.

4. Així mateix, a la mateixa carretera, tot i que les obres les executa el Govern de les Illes Balears, el PSM mostra la seva preocupació pels Molins del Pla de Sant Jordi, ja que el Govern ha demanat permís per esbucar-ne dos i el Consell encara no ha contestat, tot i els informes tècnics desfavorables a la demolició.

En general, el PSM denuncia la manca de previsió sobre les incidències patrimonials de l’obra. En aquest sentit, els nacionalistes qualifiquen de greus i preocupants els atemptats contra el patrimoni arquitectònic que s’estan produint en la realització d’aquesta obra i recorden l’actuació negligent de Patrimoni respecte de l’autopista Inca-Sa Pobla que, després de proposar la protecció d’una sèrie d’edificis com la Teulera de Sa Rotera i de l’hostal de Cas Tix, no va reaccionar davant la demolició del primer i va autoritzar explícitament la demolició del segon contrariant el seu propi acord de preservació.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: