"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/08/2005

El PSM-Entesa Nacionalista es manifesta totalment en contra de l’enfonsament de la fragata “Baleares”

NULL

El PSM durà a terme iniciatives polítiques al Congrés dels Diputats a través dels nacionalistes gallecs del BNG


El PSM-Entesa Nacionalista s’ha manifestat totalment en contra del projecte d’enfonsament de la fragata “Baleares” davant les costes de Calvià. L’Ajuntament de Calvià, amb el suport polític del Govern de les Illes Balears, vol enfonsar la fragata militar “Baleares”, entre les reserves marines de les Illes Malgrats i del Toro amb la finalitat de fer un “parc de busseig”.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, ha criticat durament aquest projecte que suposa l’enfonsament d’una fragata de guerra que té unes dimensions de 133 m d’eslora, 14 m de mànega i un calat de 7,5 m, un total de 4.177 tones de pes. La fragata s’enfonsarà a 30-40 metres de profunditat, mitjançant explosions controlades, i el cost de tota l’operació s’estima en aproximadament 1,7 milions d’euros (més de 280 milions de pessetes).

El PSM ha presentat un document detallat amb 10 arguments clars i contundents per oposar-se a un projecte que qualifiquen de greu impacte ecològic, innecessari i injustificable. Entre d’altres raons els nacionalistes asseguren que aquest projecte provocarà l’artificialització, desnaturalització i alteració injustificable del fons marí. Així mateix critiquen els “suposats” beneficis ecològics i els arguments de protecció del fons marí que demagògicament argumenten l’Ajuntament de Calvià i la consellera de Pesca del Govern Balear.

Gabriel Vicens ha comunicat que portaran al Congrés dels Diputats algunes iniciatives polítiques a fi d’impedir aquest projecte des del govern central i que ho faran a través dels seus socis de coalició del BNG. Ara mateix ja estan estudiant amb els nacionalistes gallecs diverses possibilitats.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: