"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/08/2005

L鈥橢ntesa reclama el PRUG per al Parc de Ses Salines

NULL

L鈥橢ntesa reclama el PRUG per al Parc de Ses Salines

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) considera impresentable que el Govern de les Illes Balears encara no hagi presentat ni hagi dut a aprovaci贸 el Pla Rector d鈥橴sos i Gesti贸 (PRUG) del Parc Natural de Ses Salines d鈥橢ivissa i Formentera. Per aquest motiu, els nacionalistes presentaran una proposici贸 no de llei al Parlament de les Illes Balears per for莽ar la posada en marxa d鈥檃quest instrument de gesti贸 ambiental.


En la proposici贸, els nacionalistes demanaran que Jaume Font, conseller de Medi Ambient del PP, comparegui per donar explicacions del retard i que informi de l鈥檈stat de tramitaci贸. A la vegada, els diputats nacionalistes exigiran un PRUG que rebaixi la pressi贸 humana actual a l鈥檈stiu (control de les concessions i dels fondejos, limitacions d鈥檃ccessos, etc.) i que es dugui a informaci贸 p煤blica amb car脿cter imminent, per tal que tothom pugui participar-ne abans de la seua aprovaci贸. En la mateixa, des d鈥橢NE es demanar脿 a Medi Ambient un esfor莽 en l鈥檌ncrement de la dotaci贸 de recursos humans per al parc.


Des d鈥橢NE es denuncia que han passat m茅s de dos anys des que va finalitzar el termini per aprovar el PRUG del Parc Natural de Ses Salines. La Llei 4/89 marca que un any despr茅s de l鈥檃provaci贸 del Pla d鈥橭rdenaci贸 dels Recursos Naturals (PORN) s鈥檋a de tenir en vigor el PRUG. En el cas de ses Salines, el PORN s鈥檃prov脿 el 24/05/2002 i, per tant, el PRUG hauria d鈥檋aver estat finalitzat en maig de 2003. Per a l鈥橢ntesa (ENE) no hi ha cap justificaci贸 per a un retard de m茅s de dos anys per part de l鈥檃dministraci贸 del PP, m茅s quan es tracta d鈥檜n parc que cont茅 tanta pressi贸 humana, la qual cosa fa imprescindible delimitar exactament les activitats per poder harmonitzar preservaci贸 i pres猫ncia humana.


El PRUG hauria de significar la clara delimitaci贸 de les activitats que es poden dur a terme dins el parc, els usos permesos i la gesti贸 que pertoca perqu猫 el parc conjugui protecci贸 i dinamitzaci贸 del medi, a m茅s d鈥檜n desenvolupament sostenible per als habitants que es troben al parc.


Eivissa, 2 d鈥檃gost de 2005

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: