"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/07/2005

El PSM- Entesa Nacionalista considera molt positives les reivindicacions sobre finançament fetes per la Plataforma Empresarial

El PSM- Entesa Nacionalista considera molt positives les reivindicacions sobre finançament fetes per la Plataforma Empresarial

El PSM anima la societat civil i el teixit empresarial a exigir un finançament just que garantesqui el desenvolupament econòmic del país i un serveis dignes per als seus ciutadans


El PSM-Entesa Nacionalista considera molt positives, necessàries i urgents les reivindicacions de millora del finançament de les Illes Balears recentment manifestades per la Plataforma Empresarial. El PSM veu amb molt bons ulls que una Plataforma que agrupa una amplíssima representació empresarial de les nostres illes demani als partits polítics fermesa i convicció en demanar més finançament per a les Illes Balears, i que advertesqui que l’actual desequilibri fiscal s’ha convertit en problema més greu de la nostra comunitat.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, recorda que la diferència entre allò que pagam a Madrid en forma d’imposts i allò que rebem de Madrid, suposa un dèficit de més de 3.000 milions d’euros (més de mig bilió de pessetes), aproximadament un 15% del PIB. A més, aquesta diferència entre la quantitat que pagam i la que rebem (la més elevada de l’Estat espanyol) augmenta cada any, tant amb governs del PP com del PSOE.

El PSM sempre ha defensat que sense finançament no hi ha autogovern i que les Illes Balears tenen un finançament extremadament injust i han estat històricament discriminades en inversions estatals i despesa pública. La situació actual no és justa, perquè redueix molt seriosament els nostres recursos, condiciona la gestió de les nostres institucions i estrangula la nostra economia.

Gabriel Vicens assegura que els ciutadans i les famílies de les Illes Balears són els primers perjudicats per la manca de finançament (deficiències en educació, sanitat, transport públic, infraestructures i serveis, etc.), i que això també limita i repercuteix greument en l’activitat i la competitivitat de les nostres empreses i en la capacitat de recerca, d’innovació i de desenvolupament general de les Balears.

El PSM vol recordar, tot i que ara se sentin queixes des dels partits centralistes, que la greu situació de manca de finançament i d’oblit reiterat de les Balears pel que fa a inversions estatals i despesa pública s’ha produït durant les successives etapes del PSOE i del PP al capdavant del govern central. Lamentablement, els interessos de les Illes Balears no han pesat gens a les respectives seus d’aquests partits estatals.

Per aquest motiu, el PSM veu importantíssim que la reivindicació es faci des de la societat civil i la representació empresarial, i que la millora urgent en finançament no véngui condicionada pel diferent color polític del govern central o per la supeditació dels partits polítics de les Illes Balears.

La proposta de finançament que, en opinió del PSM, hauria de recollir el Nou Estatut de les Illes Balears, hauria de contemplar la creació d’una Agència Tributària pròpia, un model de finançament que avanci decididament cap al model de concert econòmic i que establesqui un sistema de finançament en què les Balears paguin els serveis a l’Estat en funció de la seva renda i es quedin els seus propis recursos segons el criteri de població (pagar per renda i rebre per població).



      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: