"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/07/2005

El PSM exigirà canvis en la composició del Comitè d’Experts de l’Observatori per a la Convivència Escolar

El PSM exigirà canvis en la composició del Comitè d’Experts de l’Observatori per a la Convivència Escolar

Els nacionalistes lamenten la nul•la representació de docents, sindicats, associacions de mares i pares i de la UIB

El PSM lamenta que el Comitè d’Experts estigui majoritàriament format per persones de l’administració o alts càrrecs del Govern i exclogui els membres de la comunitat educativa quan precisament són qui més coneixen la realitat de les aules.

Els nacionalistes presentaran una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears, instant el Govern a modificar la composició del Comitè d’Experts amb la finalitat que els docents, els sindicats, les associacions de pares i mares i la UIB hi estiguin representats .

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que la convivència afecta tota la comunitat educativa i critica durament que el conseller Fiol consideri que la presència de portaveus de treballadors de l’ensenyança i de les famílies en aquest Comitè “no té lògica” i que “no és qüestió ni de democràcia ni de participació”.

Segons Mascaró, precisament la democràcia i la participació són i han de ser la base de la convivència. Segons afirma, els centres que han aconseguit la implicació de tota la comunitat són els que presenten un menor índex de conflictivitat i que, per tant, el que no té lògica és que qui més implicat està en la convivència escolar no formi part del comitè.

La diputada nacionalista explica que, tant a la UIB, com als propis centres educatius, hi ha grups que fa temps que treballen per prevenir la conflictivitat i la violència que podrien aportar els seus treballs i les seves experiències en benefici de tots els centres i, per tant, en benefici de tota la societat.


El PSM demana al Govern de Jaume Matas i molt especialment al conseller Fiol que deixin de girar l’esquena a la comunitat escolar i que entenguin que l’administració educativa no pot funcionar aïllada de la realitat, ja que l’educació és una responsabilitat compartida.



      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: