"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/07/2005

El PSM reclama al Govern de l’estat més inversions per a la conservació del patrimoni i el foment de la creativitat

El PSM reclama al Govern de l’estat més inversions per a la conservació, protecció i enriquiment del patrimoni històric de les Illes Balears i per al foment de la creativitat artística. Els nacionalistes han fet aquesta demanda després que, en el repartiment de l’1%  dels doblers pressupostats per a obres públiques que es destinen a finançar obres i projectes de caràcter cultural, el Govern de l’estat hagi relegat novament les Illes Balears a la coa de les inversions a les comunitats autònomes, només per davant de Cantàbria.

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, ha presentat una proposició no de llei en la qual insta el Parlament a demanar al Govern de l’estat un repartiment més equitatiu de l’1% cultural. En aquest sentit, el portaveu  nacionalista afirma que “volem que el Govern de l’estat apliqui un criteris objectius i equànimes a l’hora de realitzar les seves inversions. Pel que fa al repartiment de l’1% cultural,  les Illes Balears tornen a estar a la coa de les inversions estatals. De 17,3 milions d’euros que repartirà el Ministeri de Foment i el de Cultura, les Illes Balears només rebran 150.000 euros, és a dir, just un 0’8% del total. Si s’aplicassin criteris de població, les Illes Balears haurien de rebre més del doble del que han rebut enguany”.

Pere Sampol també destaca que la discriminació de les Illes Balears pel que fa a les inversions de l’’1% cultural “és una tendència històrica”. Segons el portaveu nacionalista “els diferents governs de l’estat han mostrat una absoluta manca d’interès i de respecte cap a la riquesa cultural i patrimonial de les Illes Balears. És evident que el Govern de l’estat (i dissortadament també el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma) que el patrimoni de les Illes Balears, a més del seu valor històric i cultural, té un gran valor com a reclam turístic”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: