"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/07/2005

El PSM exigeix al conseller Fiol que deixi de crear crispaciĂł entre la comunitat educativa

El PSM exigeix al conseller Fiol que deixi de crispar la comunitat educativa. Els nacionalistes acusen la Conselleria d’Educació de crear problemes educatius i lingüístics allà on no n’hi ha. En aquest sentit, Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM, posa com a exemple el pla del conseller Fiol que pretén introduir dos mestres en una aula per ensenyar el mateix temari en català i en castellà i el trencament unilateral per part de la conselleria de l’acord al qual s’havia arribat amb professors i sindicats en el cas de les homologacions dels certificats de coneixement de català.

El  PSM considera que no és de rebut que el conseller Fiol vulgui aprovar sense cap estudi científic previ el decret que homologa els coneixements de català dels estudiants d’ESO i batxillerat, tal com s’havia compromès en les negociacions amb els professors i sindicats. Segons Mascaró, “el conseller Fiol està actuant amb una irresponsabilitat esborronadora. El conseller ha trencat unilateralment l’acord amb els professors i ha tornat a provocar sense cap justificació alguna l’alarma social entre la comunitat educativa, provocant la reacció dels professors i creant incertesa entre pares i alumnes. La pregunta és: per què tot això? Per què la conselleria de Fiol ignora l’opinió de tècnics i educants i s’entesta en actuar en contra dels criteris científics? Qui o què ha fet canviar de parer a Fiol? No té la comunitat educativa prou problemes per resoldre que encara ha de venir la Conselleria d’Educació a crear-ne de nous?”.

En la mateixa línia, el PSM també critica el pla del conseller Fiol que pretén introduir dos mestres en una aula per ensenyar el mateix temari en català i en castellà. En aquest sentit, Joana Lluïsa Mascaró explica que “des de la conselleria de Fiol s’ha volgut imposar una mesura polèmica i antipedagògica. I una vegada més, la societat balear i, molt especialment la comunitat educativa han rebutjat aquestes mesures, tot i  les irregularitats en l’aplicació del projecte, com poden ser les pressions als centres perquè s’acullin al pla o les discriminacions pel que fa a la dotació de recursos als centres que no s’acullin...”

Mascaró posa de manifest que l’aplicació d’aquest pla ha fracassat a causa de la nul·la demanda que ha generat i pel seu caràcter absolutament antipedagògic, però “li ha servit d’excusa a la conselleria per crear un ambient de crispació entre la comunitat educativa”. A més, Mascaró afirma que “el conseller Fiol malgasta els escassos recursos d’Educació per fer experiments pseudolingüístics, en nom d’un bilingüisme mal entès, que no fan més que crear una distorsió del procés d’aprenentatge i retrocedir en el procés de normalització lingüística, mentre infants amb necessitats educatives especials no poden rebre més suport per manca de recursos”.

El PSM exigeix Francesc Fiol que deixi de cercar continuament l’enfrontament amb tota la comunitat educativa, que no malgastin els escassos recursos destinats a Educació  i que els increments vagin destinats a la dotació de recursos i de personal als centres educatius amb criteris pedagògics no discriminatoris i aconseguir així una educació de qualitat per tothom.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: