"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/07/2005

El PSM denuncia les importants deficiències d’accessibilitat que pateixen punts emblemàtics de Palma

NULL

La regidora a l’Ajuntament de Palma, Maria Costa, ha denunciat avui dematí alguns dels punts amb més problemes d’accessibilitat al centre de Palma. A alguns d’ells, es dificulta greument la circulació regular de persones amb cadires de rodes o cotxets i, a d’altres, se’ls impossibilita el pas sense que hi hagi assenyalada cap ruta alternativa.

El primer dels exemple el trobam a la ruta que han de seguir els peatons per dins l’Hort del Rei, per accedir a l’aparcament del Parc de la Mar degut a les obres de l’aparcament d’Antoni Maura.

“Aquesta és l’única ruta marcada per accedir al centre des de la mar i hem pogut comptabilitzar 25 escalons, que són un vertader obstacle per a les persones que duen cotxets o van amb cadira de rodes. No hi ha cap ruta alternativa, i consideram que es podrien prendre algunes mesures provisionals per a esmenar-ho com ara la instal·lació de rampes provisionals. Diàriament hi passen milenars de persones, residents i, sobretot turistes i creim que no és la millor imatge d’una ciutat que vol ser d’acollida i sensible amb aquells que tenen més dificultats de mobilitat”, ha manifestat Costa.

“Per altra banda també hem de denunciar problemes d’accessibilitat no provisionals i que fa anys que duren sense que l’Ajuntament hi posi remei. Un d’aquests punts són les escales que baixen a la Rambla de la Plaça Major. Instam al Govern municipal a que posi en marxa l’ascensor en la major brevetat possible.

Un altre són les escales dels carrers Brossa i Pas de’n Quint. Des del PSM instam a la instal·lació de pictogrames per indicar la ruta accessible que és pel carrer de Can Pisà”.

Aquests només són un parell d’exemples tant dels punts problemàtics com de la seva solució que el PSM proposarà al proper Ple del mes de juliol. Des del PSM es posa de manifest la manca de sensibilitat del Govern municipal per aquests problemes, que tenen una solució relativament senzilla i que repercuteixen d’una manera important en la qualitat de vida dels ciutadans i, en canvi, es posa tot l’èmfasi en grans projectes malgrat la contestació ciutadana.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: