"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 26/05/2005

L鈥橢ntesa, disposta a enfortir les relacions amb Catalunya i Pa铆s Valenci脿

Dem脿, divendres, se celebra a Barcelona una interessant jornada de reflexi贸 anomenada Catalunya, Pa铆s Valenci脿, Illes Balears: Unitat Cultural i Xarxa Pol铆tica i organitzada per la Fundaci贸 Ramon Trias Fargas, per enc脿rrec de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista, Converg猫ncia Democr脿tica de Catalunya (CDC), Bloc Nacionalista Valenci脿 (BNV) i Unitat Catalana (UC).

Aquests partits nacionalistes, amb relacions estables i fluides des de fa anys, han considerat l鈥檕portunitat de dur a terme una reflexi贸 en veu alta sobre les relacions culturals i pol铆tiques entre les Illes Balears, Catalunya i el Pa铆s Valenci脿; territoris que comparteixen moltes q眉estions, per貌 que tenen els seus propis ritmes, partits pol铆tics. A judici dels nacionalistes eivissencs, del que es tracta 茅s de refor莽ar la visi贸 que es t茅 dels Pa茂sos Catalans des d鈥檃questes formacions: 茅s a dir, una relaci贸 des de la base, des de cada territori, des de la seua diversitat i, molt important, des de la sobirania de les respectives formacions pol铆tiques, que s贸n les que millor perceben les necessitats que perceben de cada territori. La jornada cerca aprofundir en aquesta visi贸 plural i respectuosa i projectar-la a les respectives societats.

Per aquest motiu, els partits aliats han considerat convidar una s猫rie de professionals al debat i a la reflexi贸 sobre les relacions culturals, els mitjans de comunicaci贸, la situaci贸 ling眉铆stica, la projecci贸 exterior de les nostres realitats, les possibilitats de relacions pol铆tiques, etc. L鈥橢ntesa (ENE) hi inclogu茅 la participaci贸 d鈥橧sidor Mar铆 (director dels Estudis d鈥橦umanitats i Filologia de la UOC) per la seua v脿lua intel路lectual i per la visi贸 que pot aprotar al debat per eivissenc i per residir a Catalunya. La relaci贸 de col路laboradors 茅s d鈥檃lt铆ssima qualitat i hi destaquen els periodistes Vicent Partal (Vilaweb) i Vicent Sanch铆s (director de l鈥橝vui), els escriptors Sebasti脿 Alzamora i Vicen莽 Villatoro, i Dami脿 Pons.

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) hi ser脿 present amb varis integrants de la Comissi贸 Executiva (com el cas del secretari general, Maurici Cuesta) i diversos militants de la formaci贸 que resideixen a Barcelona.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: