"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 24/05/2005

El PSM denuncia el retr脿s fraudulent d鈥檜na norma urban铆stica restrictiva a Felanitx

El PSM ha fet arribar una carta al President de la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, en la qual li demanen que inclogui a l鈥檕rdre del dia de la propera Comissi贸 la norma complement脿ria sobre capacitat de poblaci贸 del PGOU de Felanitx.

Els nacionalistes recorden que en el Ple municipal de dia 7 de juny de 2004, la batlessa, Catalina Soler, va presentar, per la via d鈥檜rg猫ncia, l鈥檃provaci贸 de la 鈥渘orma complement脿ria del PGOU relativa a la regulaci贸 de la capacitat de poblaci贸鈥. Aquesta norma, que complementa el Pla General, havia de limitar el nombre d鈥檋abitatges per parcel路la, 茅s a dir, regular a la baixa la construcci贸 de blocs de pisos.

Precisament, la batlessa afirmava aleshores en l鈥檈scrit de justificaci贸 de la urg猫ncia de la Proposici贸, que 鈥渆n tractar-se d鈥檜na q眉esti贸 delicada del planejament que no admet dilacions injustificades, ja que l鈥檃nul路laci贸 de la norma complement脿ria podria donar lloc a especulacions urban铆stiques no desitjables, consider que no es pot ajornar la seva aprovaci贸 fins a la plen脿ria ordin脿ria del mes de juliol鈥.

Des d鈥檃ix貌, el PSM posa de manifest el 26 de novembre del 2004, la Norma Complement脿ria estava inclosa en l鈥檕rdre del dia de la Comissi贸 Insular d鈥橴rbanisme de Mallorca, per貌, incomprensiblement, no es va discutir perqu猫 la batlesa, sense haver requerit el suport  del ple, va demanar que el punt qued脿s damunt la taula.

El PSM acusa Soler d鈥檃favorir 鈥especulacions urban铆stiques no desitjables鈥, utilitzant les seves pr貌pies paraules i consideren impresentable que hagi passat un any d鈥檈n莽脿 que dugu茅 a Ple la norma en q眉esti贸 i aquesta encara no s鈥檋agi aprovat precisament per la seva intervenci贸. En aquest sentit, el grup municipal del PSM va presentar una moci贸 de reprovaci贸 en el darrer Ple.

El PSM insisteix que la Batlia no t茅 compet猫ncia per aturar el procediment urban铆stic, ja que 茅s una atribuci贸 del Ple i, per tant, considera que el conseller d鈥橴rbanisme, Bartomeu Vicens, 茅s corresponsable del que est脿 succe茂nt per haver aturat irregularment la tramitaci贸 durant sis mesos sense reaccionar.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: