"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 19/05/2005

L’Entesa, única formació que ha defensat el manteniment del CP Sa Graduada

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha sét l’única formació política que ha tengut el valor de defensar el manteniment del CP Sa Graduada en el seu emplaçament actual en el transcurs de la votació en la Comissió de Cultura de la Proposició no de Llei que havia presentat al Parlament de les Illes Balears. Eduard Riudavets, diputat del PSM-Entesa Nacionalista, ha sét l’únic que ha emès un vot favorable, mentre que PSOE i EU hi ha votat en contra i el PP s’ha abstingut.

Per a l’Entesa (ENE) és increïble i inconcebible la postura del PP, atès que un grup que governa no es pot mantenir en la indefinició i abstenir-se en una votació. És inaudita la postura conservadora i només pot respondre al "paripé" que està fent el PP d’Eivissa, en tramitar un expedient de BIC per al col·legi i no mullar-se allà on resideix la sobirania, el Parlament.

Ha quedat clar que, a Eivissa, hi ha dues formacions polítiques ben definides en l’assumpte de Sa Graduada: l’Entesa (a favor del centre i de la funció que compleix) i el Pacte (íntegrament, encara que només hi hagin votat PSOE i EU, en contra del centre i a favor d’una actuació urbanística que no té res d’educativa i social). El PP, per contra, creu que la indefinició l’afavoreix, però no és així; no votar a favor de la proposta de l’Entesa (ENE) al Parlament mostra clarament que està a favor de la desaparició de Sa Graduada. En el PP s’han imposat les tesis de Fiol –sempre dispost al trasllat del centre- i el què ja sabia ENE des de feia temps: que el PP donà el seu vist-i-plau a "Eivissa Centre" en la tardor de 2003.

Els nacionalistes lamenten que els arguments aportats per PSOE i EU per defensar rebutjar la proposta que es feia de mantenir el centre on és es basin en l’estat de l’edifici, negatiu, segons els seus portaveus. L’Entesa no pot compartir de cap manera aquest argument perquè si estigués malament ja ho hauria informat la Conselleria (cosa que no ha ocorregut) i els pares i mares no hi durien els seus fills i filles a formar-s’hi.

ENE, a través d’Eduard Riudavets, ha defensat la funció social i educativa que compleixen els centres d’ensenyament al centre de les ciutats, els valors que conjuga l’actual edifici i ha apelat a què el Govern de les Illes Balears negociï amb l’Ajuntament d’Eivissa una sortida al conflicte. Riudavets ha hagut de recordar que no hi ha hagut mai voluntat –per cap de les dues parts- de reconduir un tema que preocupa a tantes persones, famílies i col·lectius.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: