"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/05/2005

L’Entesa insta el Govern a organitzar tribunals d’Educació Secundària a Eivissa i a donar més facilitats als opositors desplaçats

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) creu que la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears actúa amb criteris centralistes i que no és sensible a Eivissa i Formentera quan dissenya el desplegament dels tribunals d’oposició. Per als nacionalistes no és admissible que no hi hagi la previsió de cap tribunal dels cossos d’ensenyament secundari a Eivissa i a Formentera, encara que sí en el cas de bona part del Cos de Mestres.

Per a l’Entesa (ENE) hi ha algunes especialitats de secundària que sí tenen un nombre significatiu d’inscrits d’Eivissa i Formentera –com és el cas de Llengua i Literatura Catalanes, d’Anglès o de Tecnologia- per permetre-hi tribunals constituïts a Eivissa.

Els nacionalistes opinen que el que està fent el Govern del PP és una passa enrere respecte de quan el titular de la Conselleria era Damià Pons (PSM-EN), època en la qual es convocaren molts de tribunals i on la immensa majoria dels opositors i opositores podien examinar-se a Eivissa. El PP està actuant amb criteris centralistes i primant Mallorca i els nacionalistes es demanen quin paper està jugant –a favor de les Pitiüses- la delegada de la Conselleria aquí, Pilar Marí, que assisteix impàvida i muda a les rodes de premsa que els directors generals imparteixen a Eivissa, quan els interessos locals es veuen afectats com en aquesta ocasió.

ENE troba, al mateix temps, molt pobra la subvenció que el PP vol atorgar d’un 25% dels costos de desplaçament als opositors d’Eivissa i Formentera que hagin d’examinar-se a Mallorca. Per als nacionalistes eivissencs, s’hauria de pagar el 100% dels costos de desplaçament i dels d’allotjament. El que és just és que la gent d’Eivissa i Formentera pugui tenir les mateixes facilitats que la de Mallorca (que pernoctaran a ca seua i que només s’hauran de desplaçar del domicili al lloc del tribunal).

Cal pensar que la precarització de la feina a Educació és responsabilitat de Conselleria i que és aquesta la que ha de posar els mitjans perquè això desaparegui, atorgant un tractament just als opositors que han de perdre diners i energies en examinar-se lluny de casa seua.

L’Entesa (ENE) presentarà una iniciativa al Parlament per poder reconduir el tracte als opositors residents a Eivissa i Formentera.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: