"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/05/2005

El PSM exigeix a Jaume Matas que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana

El PSM exigeix al president del Govern, Jaume Mates, que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana, màxim òrgan d’assessorament i consulta en matèria lingüística de la Comunitat de les Illes Balears. Els nacionalistes consideren injustificable que aquest òrgan consultiu no hagi estat convocat ni una sola vegada en el que va de legislatura.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears recorda que el Grup Parlamentari del PSM, com a membre del Consell Social de la Llengua, va sol·licitar per escrit la convocatòria d’aquest òrgan el 20 d’abril del 2004 i un any després encara no ha rebut cap resposta per part de l’executiu del PP. A la petició del PSM també s’han de sumar les demandes realitzades per més de quinze entitats membres del Consell Social de la Llengua Catalana, entre elles l’Obra Cultural Balear, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears, Joves de Mallorca per la Llengua, i els sindicats STEI-i, CCOO i UGT.

Mascaró acusa a l’executiu de Matas de boicotejar el funcionament del Consell Social de la Llengua Catalana per por a què la resta d’institucions, entitats i organismes qüestionin la política de “dinamitació” lingüística que practica el Govern de les Illes Balears. En aquest sentit, la diputada nacionalista afirma que “és un fet molt greu que la Conselleria d’Educació prengui mesures en matèria de normalització lingüística sense consensuar-les amb els sectors implicats, però encara resulta més aberrant que, des del Govern, mai no s'hagin plantejat cercar cap consens precisament per la dificultat d'arribar-hi amb unes mesures contràries a la lògica, als estudis tècnics, a l'opinió majoritària dels implicats..., preses només seguint la línia de contranormalització i confrontament del Partit Popular”.

Per altra banda, Joana LluĂŻsa MascarĂł considera una falta de respecte institucional i un insult a la intel·ligència la contesta que el Conseller Fiol formulava el passat divendres 6 de maig qui, en resposta escrita a una peticiĂł de documentaciĂł per part del PSM, afirmava que “el Consell Social de la Llengua Catalana no s’ha reunit des de l’inici de la legislatura, atès que estĂ  en fase de renovaciĂł dels membres”. En aquest sentit, la diputada nacionalista manifesta que “em resulta difĂ­cil de creure que hi pugui haver algĂş tan incompetent que en dos anys no sigui capaç de contactar amb tots els membres del Consell Social  per tal de convocar-los a una reuniĂł. MĂ©s encara si tenim en compte que un bon nombre d’aquests li han demanat insistentment aquesta convocatòria.”

Finalment, el PSM s’adhereix a la Diada per la Llengua i l’Autogovern que organitza l’OCB i considera imprescindible la mobilització ciutadana per exigir al Govern de les Illes Balears que rectifiquin la seva política en matèria lingüística.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: