"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 10/05/2005

El PSM presenta recurs contra de decisi贸 del jutge instructor del cas Mapau

El PSM presentar脿 recurs contra la decisi贸 del jutge instructor del cas Mapau, Antoni Monserrat, que ha dictat un acte que rebutja imputar el president del Govern, Jaume Matas i la vicepresidenta, Rosa Estar脿s, i sobreseu de manera provisional la causa per al Conseller de Treball, Josep Joan Cardona i eldiputat del PP i batle de Manacor, Antoni Pastor. Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que 鈥渘o compartim en absolut la decisi贸 del jutge instructor de voler enviar el cas al jutjat d鈥橢ivissa per seguir el cas 煤nicament amb els escalafons m茅s baixos de la suposada trama.

El PSM considera que els ciutadans tenen dret a con猫ixer tota la veritat sobre un dels majors esc脿ndols pol铆tics que s鈥檋an produ茂t a les Illes Balears d鈥檈n莽脿 la restauraci贸 democr脿tica. Els nacionalistes opinen que no hi ha pitjor delicte contra la democr脿cia que el frau electoral o la captaci贸 il路l铆cita de vots.

El secretari general del PSM explica que 鈥渘o podem permetre que la ciutadania tengui la percepci贸 que els alts c脿rrecs pol铆tics puguin actuar amb impunitat, que la llei no 茅s igual per a tots, que aquests casos siguin interminables, anys i anys, o acabin prescrits鈥. Segons Vicens, 鈥溍﹕ en aquests moments quan es pot comprovar si les institucions democr脿tiques s贸n prou fortes i efectives per aturar els casos de corrupci贸 pol铆tica o per desemmascarar el pitjor delicte de la democr脿cia: vulnerar la voluntat popular鈥.

Els ciutadans tenen tot el dret a demar-se: si el sr. Matas no 茅s imputat, com podrem saber com i perqu猫 va escriure el Sr. Matas un organigrama que posteriorment es va complir fil per randa fins a arribar a inscriure 73 persones d鈥橝rgentina al cens de Formentera? Com podrem saber perqu猫 anaven adre莽ats a la Sra. Estar脿s els escandalosos informes electorals que s鈥檈laboraven des de persones contractades pel Govern?

Els nacionalistes recorden que un dels pilars de la democr脿cia i de l鈥檈stat de dret 茅s la igualtat de totes les persones davant la llei. En aquest sentit, el PSM espera que aquest cas quedi totalment aclarit i que finalment les responsabilitats pol铆tiques, que fa estona que s鈥檋aurien d鈥檋aver produ茂t, i tamb茅 jur铆diques siguin plenament assumides.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: