"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 10/05/2005

El PSM vol que el Consell de Mallorca faci una campanya de resintonitzaci贸 del C33 i que assumeixi les despeses

El PSM vol que el Consell de Mallorca faci una campanya de resintonitzaci贸 del C33 despr茅s que IB3 hagi tapat les freq眉猫ncies per on emetia aquest canal de la televisi贸 de Catalunya. Els nacionalistes faran aquesta petici贸 a la instituci贸 mallorquina despr茅s que el passat 13 d鈥檃bril el Parlament de les Illes Balears va rebutjar una proposici贸 no de llei en la qual s鈥檌nstava el Govern de les Illes Balears a endegar una campanya en la que ofereixi, d鈥檕fici, resintonitzar tots els aparells, tret d鈥檃cord dels propietaris en sentit contrari, i assumir-ne els costos que se鈥檔 derivin.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, explica que 鈥渢res mesos despr茅s de l鈥檕cupaci贸 de les freq眉猫ncies del C33 no s鈥檋a pres cap mesura per facilitat la recepci贸 del canal televisiu. Molts de han deixat de rebre el C33 i moltes comunitats de ve茂ns necessiten la instal路laci贸 d鈥檜n amplificador monocanal per poder tornar a veure el C33, despr茅s que IB3 hagi ocupat les freq眉猫ncies que aquest ocupava, o en d鈥檃ltres casos, 茅s necess脿ria l鈥檃daptaci贸 d鈥檈quips amb alimentaci贸 aut貌noma. Aquetes modificacions podrien suposar als usuaris una despesa d鈥檈ntre 200 a 1.000 euros. Els nacionalistes volen que el Consell de Mallorca assumeixi aquesta despesa despr茅s de la negativa del Govern de Jaume Matas.

El portaveu nacionalista recorda que 鈥渆n el Ple de dia 8 de mar莽 de 2004, en una moci贸 sobre la llengua de la televisi贸 auton貌mica de les Illes Balears, el Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat exigir al Govern de les Illes Balears el compliment de la Llei de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica. En el Ple de dia 22 d鈥檕ctubre de 2004, ratificar l鈥檃cord i demanar al Govern que 鈥渇aciliti als ciutadans de les Illes Balears la recepci贸 de les emissions de televisi贸 en llengua catalana dependents d鈥檃ltres comunitats aut貌nomes i, en conseq眉猫ncia, no adopti cap mesura que dificulti la seva recepci贸 actual, ben al contrari, procurar脿 millorar la recepci贸 a tots els indrets de les Illes Balears鈥. En aquesta mateixa moci贸, el PSM demanava al Consell que actu脿s d鈥檕fici en la resintonitzaci贸 del C33, per貌 finalment, per facilitar l鈥檈ntesa amb tots els grups pol铆tics, nom茅s es va acordar instar el Govern de les Illes Balears a realitzar la campanya. El PSM considera que, davant la negativa del PP, 茅s el moment que el Consell de Mallorca assumeixi la campanya.

 

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: