"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/05/2005

El PSM vol que el Consell de Mallorca insti IB3 a canviar la seva polĂ­tica lingĂĽĂ­stica

El PSM vol que el Consell de Mallorca insti IB3 Televisió a canviar la seva política lingüística, d’acord amb la Llei de Normalització Lingüísitca. Els nacionalistes han fet aquesta petició després que la programació dels primers dies hagi estat majoritàriament en castellà ja que és la llengua de les pel·lícules.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera que “la llengua vehicular de la televisió autonòmica de les Illes Balears ha de ser necessàriament la llengua catalana”. En aquest sentit, el portaveu nacionalista posa de manifest que “si realment l’objectiu és el bilingüisme, aleshores el Govern ha de prendre mesures perquè el nombre d’hores de televisió i ràdio que s’emeten en català sigui equiparable a les que s’emeten en castellà. Perquè, ara per ara, evidentment, a les Illes Balears, no és així”.

El PSM mantén que hi ha un ampli arsenal de pel·lícules i sèries doblades i subtitulades al català i no s’entén que es dejecti tot aquest material preferint el doblatge en castellà.

Els nacionalistes recorden que, a petició del grup de consellers del PSM, el Consell de Mallorca aprovà per unanimitat una moció en la qual s’instava el Govern de les Illes Balears a establir els mecanismes que garanteixin un control parlamentari i plural dels continguts d’IB3 i s’exigia al Govern el compliment del capítol III de la Llei de Normalització Lingüística, referida als mitjans de comunicació social.

Antoni Alorda confia que tots els grups representats al Consell de Mallorca tornin a donar suport a la demanda presentada pel PSM i contribueixin a redreçar el que considera un mal inici del canal autonòmic. A parer del portaveu nacionalista, seria lamentable (tot i que clarificador) que es tornàs a reproduir el que succeí en les mocions subsegüents del darrer debat de política general del Consell en el qual, incomprensiblement, PP i UM votaren en contra d’una proposta de resolució del PSM en la qual demanaven que el català fos la llengua vehicular d’IB3.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: