"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/05/2005

El PSM critica el pla d’elecció de llengua de Fiol

El PSM critica el pla del conseller Fiol d‚Äôintroduir dos mestres en una aula per ensenyar el mateix en catal√† i en castell√†. Segons Joana Llu√Įsa Mascar√≥, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, aquesta mesura contradiu tots els principis pedag√≤gics de l‚Äôaprenentatge i √©s una demostraci√≥ m√©s de la pol√≠tica de retroc√©s en la pol√≠tica educativa i en la pol√≠tica ling√ľ√≠stica que aplica el partit popular. A m√©s, la diputada nacionalista posa de manifest que el pla Fiol dificulta la plena integraci√≥ de la poblaci√≥ immigrada i tira pel terra els esfor√ßos que estan realitzant nombrosos professionals, malgrat els escassos recursos de qu√® disposen.

El nacionalistes afirmen que el pla de la Conselleria d’Educació suposa una discriminació als infants amb dificultats específiques d’aprenentatge i una provocació a les famílies i als docents en un moment de fort increment del nombre d’alumnes per aula i de retallada de plantilles de professorat i de personal de suport.

Segons Mascar√≥, el conseller Fiol malgasta els escassos recursos d‚ÄôEducaci√≥ per fer experiments pseudoling√ľ√≠stics, en nom d‚Äôun biling√ľisme mal ent√®s, que no fan m√©s que crear una distorsi√≥ del proc√©s d‚Äôaprenentatge i retrocedir en el proc√©s de normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica, mentre infants amb necessitats educatives especials no poden rebre m√©s suport per manca de recursos.

Mascaró demana al conseller Fiol que reflexioni i s’assessori amb els docents i els pedagogs i que deixi de governar només per fer contents un sector del seu partit i que governi també per aconseguir la qualitat educativa que els infants i la societat es mereix.

El PSM reclama al president Matas i al conseller Fiol que no malgastin els escassos recursos destinats a Educaci√≥  i els increments vagin destinats a la dotaci√≥ de recursos i de personal als centres educatius amb criteris pedag√≤gics no discriminatoris i aconseguir aix√≠ una educaci√≥ de qualitat per tothom.

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: