"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/05/2005

L鈥橢ntesa, contr脿ria a que el Govern vulgui estendre el pla pilot de lliure elecci贸 de llengua a tots els centres d鈥檈ducaci贸 infantil

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) critica que el Govern de les Illes Balears realitzi l鈥檃nunci de l鈥檈xtensi贸 del pla d鈥檈lecci贸 de llengua a tots els centres educatius p煤blics de Balears. A m茅s, els nacionalistes insten Fiol a excloure Eivissa de qualsevol planificaci贸 en aquest sentit, atesa la situaci贸 preocupant per la que passa el catal脿 a aquesta illa.

Per a ENE, no 茅s admissible que els pares puguin decidir el nivell de catal脿 o de castell脿 en el primer ensenyament, at猫s que estam parlant d鈥檜n sistema p煤blic d鈥檈nsenyament que ha de seguir uns criteris col路lectius, com 茅s el de potenciar la llengua pr貌pia del pa铆s i fer-la extensiva a tota la poblaci贸.

Aix铆 mateix, l鈥橢ntesa (ENE) rebutja l鈥檃n脿lisi triomfalista que ha estat fent el director general d鈥橝dministraci贸 Educativa, Jaume Juan, sobre la implantaci贸 del pla a uns quants centres, de forma experimental. En tot cas, que un 70% dels pares i mares enquestats hagin escollit el catal脿 com a llengua d鈥檈nsenyament dels seus fills, respon al prestigi social que encara conserva aquesta llengua malgrat la pol铆tica de desnormalitzaci贸 ling眉铆stica que ve realitzant l鈥橢xecutiu illenc.

Els nacionalistes creuen que no pot ser una prioritat implantar l'elecci贸 de llengua a l'ensenyament infantil de tots els centres de Balears quan hi ha altres necessitats m茅s importants. En aquest sentit, demanen al PP que deixi de fer electoralisme barat amb la nostra llengua i que s鈥檇oni que la mesura proposada no respon ni a una demanda de la comunitat educativa (pares i mares, sindicats, professionals, docents), que s铆 n鈥檋a fet d鈥檃ltres.

El pla d鈥檈lecci贸 de llengua 茅s antipedag貌gic (en introduir dos docents per aula), un retroc茅s en el proc茅s de normalitzaci贸 de la llengua catalana en l鈥櫭爉bit educatiu i una passa enrere en les mesures que s鈥檋avien desplegat per a la integraci贸 dels col路lectius d鈥檌mmigrants. L鈥橢ntesa (ENE) creu que els recursos econ貌mics i humans que la Conselleria d鈥橢ducaci贸 i Cultura vol abocar a aquest pla haurien d鈥檃nar destinats a ampliar l鈥檃tenci贸 a l鈥檃lumnat amb dificultats d鈥檃prenentatge, a recuperar la planificaci贸 per a la normalitzaci贸 ling眉铆stica a l鈥檈nsenyament i, sobretot, a l鈥檃mpliaci贸 de les plantilles de docents i de personal de suport. A m茅s, els nacionalistes apel路len el conseller a iniciar un proc茅s de di脿leg amb els professionals de l鈥檈nsenyament per afrontar els problemes i millorar la qualitat de l鈥檈nsenyament a les Balears.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: