"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/04/2005

El PSM interpel·la al president de l’ISSEM sobre la gestió del programa “Famílies Cangur”

El PSM vol que Antoni Serra, president de l’Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca (ISSEM), expliqui algunes qüestions referides a la gestió del programa d’acollida “Famílies Cangur”. En concret, els nacionalistes han demanat a Serra que aclareixi per què les famílies cangur no reben informació sobre el historial mèdic dels infants (vacunes, al·lèrgies, lesions, operacions....) i per què la cartilla de la seguretat social d’aquests pot estar més d’un any a arribar a la família d’acollida.

Caterina Canyelles, consellera del PSM al Consell de Mallorca, també vol saber per què quan un infant és lliurat a una família, l’administració es desentén completament d’ell i tota la responsabilitat (atenció, matriculació escolar, revisions mèdiques, etc.) recau en la família cangur sense cap suport. A més, la consellera nacionalista vol que Antoni Serra expliqui per què els infants arriben a les famílies cangur sense cap objecte personal, ni muda, ni raspall de dents...

Per altra banda, des del PSM demanaran al responsable de l’ISSEM que expliqui per què les famílies cangur no reben informació sobre les experiències dels infants (el que han hagut de patir o els delictes que ells mateixos han comès). Els nacionalistes posen de manifest que, en alguns casos, aquesta manca d’informació, ha provocat importants conflictes en la convivència familiar. A més, el PSM denuncia la manca de suport psicològic que han tengut les famílies que han patit una experiència dura.

Finalment, el PSM demanarà a Antoni Serra si considera que un curset de 8 hores és suficient per estar preparats per atendre infants desconeguts víctimes d’abusos i maltractaments o si creu que una família pot acollir i tractar a la vegada fins a quatre infants amb aquesta problemàtica i sense ser germans, com succeeix en alguns caos amb aquest programa.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: