"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 26/04/2005

El PSM contrari als acomiadaments improcedents del Consell de Mallorca

El PSM considera injustificats els acomiadaments improcedents de treballadors que practica el Consell de Mallorca. En concret, els nacionalistes rebutgen la política de personal de la Conselleria de Medi Ambient i se sumen a les crítiques sindicals que denuncien la vulneració de drets laborals a la vegada que es desestabilitza el bon funcionament de l’entitat.

El PSM anuncia que el grup de consellers del PSM votarà en contra del recurs que vol presentar l’equip de govern de Maria Antònia Munar contra la sentència guanyada per un treballador del Consell de Mallorca despatxat de manera improcedent i recorden que el treballador al·legava que el servei pel qual havia estat contractat no havia finalitzat (la gestió de refugis de muntanya) i que la selecció de l’escola taller de la qual era director se va fer a mida de la persona que va ser finalment seleccionada.

El PSM considera que el Consell de Mallorca ha d’assumir les conseqüències econòmiques de les seves decisions i, encara més, n’hauria d’assumir responsabilitats polítiques per estar malbaratant doblers públics. En aquest sentit recorden que només l’acomiadament del cap de Fodesma va suposar al Consell una indemnització de 190.000 euros (més de trenta milions de pessetes), aproximadament el que hagués guanyat el treballador fins a la seva jubilació. Ara, a aquesta quantitat, s’hi ha d’afegir la indemnització fixada per al responsable de refugis.

Per altra banda, el PSM apunta que l’acomiadament del responsable de refugis respon a l’objectiu de privatització del servei.

El PSM ha denunciat reiteradament el sectarisme de la política de personal del Consell, i en especial d’alguns Departaments (CCOO parla de “purgues”). En aquest sentit, Alorda considera imprescindible que la convocatòria d’ofertes d’ocupació pública sigui ininterrumpida per garantir la transparència en la selecció de personal per oposicions i en l’assignació dels llocs de treball de la institució mitjançant concursos de trasllats reglats. Un procés que no s’ha fet d’ençà del govern PP-UM.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: