"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/04/2005

El PSM insta el govern de ZP a rebutjar la eliminaci贸 de les titulacions d鈥橦umanitats i Filologia Catalana

El PSM ha exigit al govern de Zapatero que rebutgi rotundament la proposta de la subcomissi贸 d鈥橦umanitats del Consell de Cooperaci贸 Universit脿ria d'excloure dels futurs t铆tols de grau les titulacions d'Humanitats i de Filologia Catalana. Els nacionalistes consideren indignant la proposta de la subcomissi贸 creada pel ministeri d鈥檈ducaci贸 del govern espanyol i donen suport a l鈥檌nforme elaborat per la Universitat de les Illes Balears que servir脿 per contrarestar la proposta que vol eliminar la carrera d'Humanitats i incloure els estudis de Llengua i Literatura Catalanes en un 煤nic ensenyament de graduat en Lleng眉es i Cultures Modernes.

Joana Llu茂sa Mascar贸, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, considera que la proposta d鈥檈liminaci贸 de la titulaci贸 de Filologia Catalana suposa 鈥渦na nova agressi贸 contra la llengua i la cultura catalana鈥. En aquest sentit, la diputada nacionalista afirma que aquesta decisi贸 evidencia el gran desconeixement i la manca de respecte que es t茅, des d鈥檜na concepci贸 centralistes d鈥橢spanya, de la pluralitat cultural i ling眉铆stica de l鈥檈stat, fins i tot en 脿mbits universitaris i es demana qu猫 hauria passat si la subcomissi贸 hagu茅s tengut l鈥檕curr猫ncia d鈥檈liminar la titulaci贸 de Filologia Hisp脿nica.

El PSM creu que la proposta d鈥檈liminaci贸 de la titulaci贸 de Filologia Catalana posa de manifest com queda de lluny脿 el reconeixement p煤blic del catal脿, del gallec i l鈥檈uskera a l鈥橢stat espanyol.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: