"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/12/2014

El grup MÉS considera que el darrer Decret Llei del Govern és un

David Abril, diputat del grup MÉS: “és un conglomerat incongruent de mesures desesperades”Des del grup MÉS valoram molt negativament el Decret-Llei de Mesures urgents aprovat avui divendres pel Consell de Govern que, a part d'una demostració de la incompetència de l'equip de José Bauzá, posa en evidència la desesperació del PP que veu que està a punt de perdre les eleccions. Un altre decret llei per sorpresa, que reitera una manera de governar contestada pel carrer, l'oposició i els tribunals, que redueix la democràcia parlamentària a una qüestió de tràmit.

 

El primer que fa el Decret, segons el diputat David Abril, és donar encara més facilitats als grans hotelers, desregulant aspectes recollits a la Llei del Turisme, com ara més flexibilitat urbanística en les reformes hoteleres, o l'ampliació de termini per regularitzar places hoteleres il·legals, quan el Govern no s'ha atrevit ni a regular el lloguer turístic: “no val seguir negant el lloguer turístic quan al llarg de la legislatura s'han legalitzat més de 3.000 places hoteleres, i encara es vol ampliar el termini”. Tampoc no agraden al grup MÉS qüestions com que amb l'augment de categoria a 4 o 5 estrelles també es pugui augmentar el nombre de places hoteleres, quan el Govern ha incomplit el seu compromís de lligar l'augment de categories a l'augment de personal als hotels: “se'ls veu venir d'enfora amb les intencions i amb qui se'n beneficia”, ha sentenciat Abril.

 

En el mateix sentit, és una ofensa clara a la resta de sectors turístics (com la restauració, els viatges, les sales de festes, excursions, etc.) que s'introdueixin totes aquestes qüestions quan encara no s'ha tancat el Reglament d'aplicació de la Llei del Turisme que el conseller Martínez va presentar el mes d'agost. Segons Abril, “modificar la Llei 8/2012 per dir que s'ha d'analitzar la incidència (textual) del tot-inclòs que tant de mal ha fet a les zones turístiques és fer el ridícul de mala manera, i voler deixar les coses tal i com estan”.

 

Abril s'ha mostrat igualment sorprès per la declaració d'interès autonòmic del projecte “Mi escaparate” d'aparador turístic integral, i ha recordat que el Conseller Martínez no va dir al respecte quan fa només 15 dies va comparèixer per parlar d'aquesta qüestió al Parlament, que és fruit d'un encàrrec a la multinacional El Corte Inglés. “Ens demanam com pot afectar aquesta declaració al dit contracte, i desconfiam de les intencions del Govern”, ha afirmat el Diputat, en relació a un projecte del que ara per ara es desconeixen els resultats a pesar de la inversió milionària que s'hi ha fet.

 

Preocupen al grup MÉS altres aspectes profundament desreguladors del turisme, com el fet que la declaració de zona turística madura es pugui fer a instàncies particulars, una demostració que el Govern ha claudicat a l'hora de liderar des dels poders públics la necessària reconversió turística a la nostra Comunitat, i es limita a acompanyar projectes d'inversió privada que només miren pel negoci d'uns pocs, i no per la prosperitat compartida.

 

Finalment, el Decret Llei aprofita l'excusa que “tot és turisme” a Balears per solventar errades de la gestió del PP, com en el cas de Son Espases, on els tribunals ja varen sentenciar la il·legalitat de la ubicació de l'hospital de referència lligada a la investigació d'aquest cas de presumpta corrupció; els incompliments del propi Govern en la tramitació del Pla Hidrològic o la modificació de la Llei que permet construir el Centre Internacional Rafa Nadal: “si és lleig fer lleis amb noms i llinatges, més lleig encara és haver-les d'esmenar perquè no has fet les coses bé”.

 

L'únic apunt positiu d'aquest totum revolutum, suggerit reiteradament pel grup MÉS, és la modificació de la Llei de Carreteres perquè determinades infraestructures energètiques, com els gasoductes o línies d'alta tensió, perquè es facin sempre que sigui possible a la zona de domini públic de les carreteres i autopistes. Amb això s'haurien evitat destrosses com les que ha ocasionat el gasoducte de Son Reus a Andratx, al seu pas per na Burgesa.

 

Des del grup MÉS exigim que el Govern retiri de manera immediata aquest Decret Llei per rigor i sentit comú, i demana al PP que encara que sigui per electoralisme, aparqui aquesta manera de comandar “sense complexos”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: